Šport > Slovenija poka od ponosa
24257 ogledov

Dragić: "Takrat mi je padla tema na oči"

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017
"V žaru borbe se morda na televiziji tudi kaj preveč vidi, sliši tudi kakšna kletvica," je povedal Goran.

Goran Dragić je že odpotoval v ZDA, še pred tem pa je spregovoril s slovenskimi novinarji. Eno vprašanje je za njega še posebej težko.

"Sanje so se mi uresničile. Ko smo bili na Kongresnem trgu pred takšno množico, je bilo neverjetno," je ob zadnjem uradnem srečanju z novinarji dejal Goran Dragić in kasneje podrobneje pojasnil svoje občutke: "Meni je najbolj pomembno, da smo osvojili kolajno, da sem dvignil pokal. V bistvu mi je z ramen padel ves tovor, ki sem ga imel, nekako sem si oddahnil."

Kapetan slovenske reprezentance in najkoristnejši igralec evropskega prvenstva se je moral danes vrniti čez lužo, kjer se je priključil ekipi Miami Heat. "Dobil sem sporočili od Pata Rileyja in trenerja Erika Spoelstra, da naj lepo proslavim zmago, ampak, da imam 21. septembra že kondicijski test. Če priznam, nisem najbolj razumel teh sporočil. Pred pripravami imamo sicer vedno kondicijski test, ki ga je treba opraviti. Če ga ne opraviš, potem se ne smeš udeležiti priprav z ekipo. Preteči moraš deset dolžin pod 55 sekundami, nato imaš dve minuti odmora. To narediš petkrat. Mislim, da ta test opravim tudi, če bi tekel v 'rikverc'," je o svojih prvih poreprezentančnih košarkarskih obveznostih povedal Dragić.

goran dragić zoran dragić MVP prvenstva Šport Fant, ki je postal globalni superzvezdnik

Zaradi lige NBA se naslednjih kvalifikacij ne bo udeležil. "Med sezono v NBA tako ali takone bo odmora, imamo 82 tekem, spremembe Fibinega koledarja so zato morda težje za košarkarje v Evropi. Gre za veliko težavo, če ne bodo mogli nastopati košarkarji iz evroligaških klubov. Morda se bo na tem področju še kaj spremenilo. Je pa to lahko tudi dobro za igralce. Med sezono boš nekajkrat prišel domov in lahko videl svoje družine, prijatelje ..."

goran dragić | Avtor: Epa Epa

"Jaz sem že star igralec, uveljavljen, imam 31 let. Luka pa šele prihaja na površje in mislim, da je prav, da se pri nas toliko piše in govori o takšnem diamantu. Z njim sem preživel dva neverjetna meseca, bila sva cimra v sobi.Vem, kakšen fant je," je o izpostavljenosti v medijih, ki jo je bil deležen Luka Dončić, dejal MVP EuroBasketa 2017.

In kaj kapetan pravi o svoji liderski vlogi? "Tega nisem imel vedno. Kot igralec pač rasteš skozi leta.Definitivno se zdaj počutim zrelega, sem lider. Veliko so mi pri tem pripomogli pri ekipi Miami Heat, predvsem Udonis Haslem in DWade (Dwyane Wade; op. p.). Po naravi sem bil nekoliko bolj tiha oseba, a če si lider, moraš biti glasen, moraš komunicirati z igralci."

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Srečanje Šport Dragić močno ganil mamo Dražena Petrovića: "Že celo jutro jokam!"

In to je storil tudi na finalni tekmi med enim izmed minutnih odmorov. "Videl sem, da smo padli. Da smo začeli dvomiti vase. Srbom je uspel majši run (niz doseženih točk; op. p.). Imeli smo time-out, igralci so prišli na klop. Vsi so sklonili glave. Vsi so gledali v tla in takrat mi je res padla tema na oči. Rekel sem: 'Halo! Igramo finale, vodimo dve točki. Zakaj glave dol! Ni še konec, šele začelo se je.' Mislim, da je bila to ena vzpodbuda. V žaru borbe se morda na televiziji tudi kaj preveč vidi, sliši tudi kakšna kletvica, morda izgleda, da se 'derem' in da sem jezen, ampak fantje tega ne zamerijo. To razumejo, ne gre za nič osebnega. To je le moja dolžnost, ki jo imam kot kapetan in lider. Poskušam jih spraviti skupaj, da boljše delujemo na igrišču."

Video Šport Tako je Dragić nahrulil soigralce

Goran Dragić, Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Je odločitev o reprezentanci res dokončna? Pred prvenstvom je bil odgovor namreč odločen da, med prvenstvom pa se je to že nekoliko spremenilo. Tudi na zadnji novinarski konferenci je 'dokončnemu slovesu' sledil hiter 'po mojem': "Ne vem pravzaprav, kaj se mi dogaja v glavi. Enkrat se zbudim in si rečem, da bi igral, enkrat, da ne bi. Ravno zato mi takšna vprašanja trenutno niso najbolj pogodu. Preveč se mi trenutno plete po glavi. Rad bi le užival ob tej kolajni. Nisem ravno jezen ob tem vprašanju, se pa počutim nelagodno. Če sem iskren, ne vem, kaj bi odgovoril. To mi je najtežje. Nasploh je v življenju najtežje, ko ne veš, kaj početi. Zato mi je v tem trenutku kar težko, pravzaprav ne vem, kaj bi rekel na to temo."

sprejem zlatih košarkarjev Šport Odločitev Gorana Dragića o slovesu od reprezentance dokončna!
Komentarjev 1
  • PeraJJ 17:16 21.september 2017.

    Pridružite se največji košarkaški skupnosti! https://mybasketteam.com/sl