Šport
47 ogledov

Flisar petič zmagal v svetovnem pokalu

filip flisar Profimedias
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zmagal na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu na Švedskem.

Filip Flisar je zabeležil peto zmago v karieri in se prvič v letošnji sezoni povzpel na najvišjo stopničko. 

"Super, po pravici povedano, mi je že kar tekla voda v grlo. Po odličnem začetku sezone, drugem in tretjem mestu, so bili zadnje čase rezultati slabši. A ne zaradi slabšega smučanja, ampak zaradi nesreče, ki se mi je ponavljala. Vedel sem, da sem še vedno hiter, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj mi bo spet uspelo,'' je bil z rezultatom zadovoljen Flisar.

Mariborčan je dominiral v izločilnih bojih, odlično formo pa je potrdil v finalu, kjer je kljub nekoliko slabšemu začetku že po prvem ovinku prevzel vodstvo. Tega do konca ni več izpustil iz rok. Za Flisarja so bile to desete stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Svetovni prvak v smučarskem krosu je v finalu premagal Kanadčana Chrisa Delbosca, Avstrijca Christopha Wahrstötterja in Francoza Bastiena Midola.

"Sneg je bil izredno počasen, praktično smo se komaj premikali. Zadnja ravnina je bila dolga, če si bil v zavetrju, si skoraj zagotovo prehitel tistega pred tabo. Jaz sem bil eden redkih, ki je uspel od zadnjega zavoja zadržati prvo mesto. Vendar z velikimi, velikimi napori. Tekma me je povsem izčrpala, komaj stojim na nogah. Mnogo lažje bi bilo, če bi napadal, kot pa da sem branil prvo mesto in stiskal zobe. Tako da lahko rečem, da mi je bila še najlažja polfinalna vožnja, ko sem se šele na koncu prebil na prvo mesto. Definitivno so danes svoje odigrale smuči, pri nekaterih se je dobro videlo, da so se zamazali," je za STA dejal Mariborčan.

Blaž Ogorelc je izpadel v kvalifikacijah.

Svetovni pokal, smučarski kros (M), izidi:

1. Filip Flisar (Slo)
2. Chris Delbosco (Kan)
3. Christoph Wahrstötter (Avt)
4. Bastien Midol (Fra)
5. Victor Oehling Norberg (Šve)
6. Arnaud Bovolenta (Fra)
7. Daniel Bohnacker (Nem)
8. Mathie Leduc (Kan)
9. Armin Niederer (Švi)
10. Jonas Devouassoux (Fra)

Skupni seštevek:

1. Jean Frederic Chapuis (Fra) 584
2. Brady Leman (Kan) 470
3. Chris Delbosco (Kan) 433
4. Filip Flisar (Slo) 343
5. Daniel Bohnacker (Nem) 280
6. Alex Fiva (Švi) 270
7. Bastien Midol (Fra) 261
8. Jonas Lenherr (Švi) 227
...
32. Blaž Ogorelc (Slo) 65

Komentarjev 3