Šport
22 ogledov

Francoska zvezdnica na pomoč Ljubljančankam

Allison Pineau Krim Mercator Katarina Ponjavić
Rokometašice ljubljanskega Krima bodo v drugi del Lige prvakinj vstopile v močnejši zasedbi, saj se jim bo pridružila nekdaj najboljša rokometašica sveta Allison Pineau, ki je svoje novo moštvo že spremljala v živo.

"Zame bi bilo veliko razočaranje, če se Krim ne bi uvrstil v glavni del. Ponudbo Krima sem sprejela, ker si želim igrati v elitnem tekmovanju," je ob prihodu v Ljubljano povedala Allison Pineau, ki bo skupaj z novimi soigralkami nastopila v glavnem delu lige prvakinj.

25-letna francoska reprezentantka, ki je v dosedanjem delu kariere nastopala za Issy Pariz, Metz, Valceo in Vardar, bo pomembna okrepitev na zunanjih položajih, odlično pa se znajde tudi v obrambnih nalogah.

Z izkušnjami pomagati mladi ekipi

"Spoznala sem se z novimi soigralkami in strokovnim štabom. Krim ima mlado ekipo, ki potrebuje še veliko trdega dela na poti do vrha. Upam, da bom s svojimi izkušnjami pripomogla k uspehom kluba," je pojasnila francoska zvezdnica, ki je bila leta 2009 s strani mednarodne rokometne zveze IHF proglašena za najboljšo rokometašico na svetu. 

Naslednja postaja evropsko prvenstvo

Krimovke bodo z evropskimi nastopi nadaljevale konec januarja, še prej pa bo Pineaujeva nastopila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in Madžarskem, na katerem ima v dresu Francije visoke ambicije.

"Najprej se želimo prebiti iz skupinskega dela in po možnosti napredovati s kakšno točko v žepu, nato pa bomo razmišljale o napredovanje v polfinale. Imamo mlado ekipo in novega trenerja, konkurenčne reprezentance pa so zelo izkušene, tako da nas čaka zahtevna naloga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.