Šport
173 ogledov

Froome po 'dvojčku' sanja o 'trojčku'

chris froome Epa
Aktualni zmagovalec kolesarskih dirk po Franciji in Španija ima visoke ambicije za prihodnjo sezono.

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome, povsem sveži zmagovalec španske Vuelte, ima pred očmi že nov izziv. V letu 2018 bo morda skušal uloviti kar trojček velikih zmag - na Giru, Touru in Vuelti.

Letos se je moral zadovoljiti "samo" z dvojčkom, slavil je na dirkah po Franciji in Španiji, v pogovoru za BBC pa je dan po zmagoslavju na španski dirki dejal, da ni nemogoče dobiti vseh treh velikih dirk v enem letu.

Britanec je šele tretji v zgodovini, ki je dobil tako Tour kot Vuelto v istem letu, ter prvi po Bernardu Hinaultu leta 1978. Če bi res zmagal na treh dirkah, bi bil uspeh Giro-Tour-Vuelta zgodovinski.

"Ne bom rekel, da je to nemogoče. Na svetu ni nič nemogočega. Je pa res, da bi moral v to vložiti kar nekaj dela," je v pogovoru za BBC ocenil možnosti za napad na trojček velikih zmag.

Ob primerjavah z Eddiejem Mercxom, Belgijec je dobil enajst izvedb velikih treh preizkušenj, pa je bil Froome bolj pesimističen, da bi lahko ponovil kaj podobnega. "To so bili povsem drugi časi. Ko je tekmoval on, je lahko nastopil na vsaki dirki in na njej tudi zmagal."
Froome je zmago na Vuelti lovil tri leta, saj je bil pred letošnjim uspehom trikrat drugi (2011, 2014 in 2016). Skupno ima pet velikih lovorik, poleg letošnje Vuelte in Toura še tri zmage v Franciji (2013, 2015, 2016).

Upokojeni irski kolesar Stephen Roche meni, da je trojna krona v enem letu nedosegljiva. "Fizično je nemogoče zmagati na vseg treh dirkah, še posebej dandanes, ko je Tour tako pomemben in se nanj vsi pripravijo po najboljših močeh. Giro je zahteven zaradi pogojev, nastopiti na Touru po zmagi na Giru je težko, po Touru osvojiti še Vuelto je nemogoče," je povedal Roche, zmagovalec Gira in Toura iz sezone 1987.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice