Šport
14 ogledov

Ganci maščevali Slovence

1/20
Žurnal24 main
Drugo tekmo osmine finala letošnjega SP v JAR med Gano in ZDA so po podaljških dobili afriški predstavniki. Prvi četrtfinalni par je tako že znan, tj. Urugvaj - Gana.

Bolje so začeli Ganci, ki so po prvi pravi priložnosti kronali terensko premoč v prvem polčasu – za Črne zvezde je že v peti minuti zabil Kevin-Prince Boateng. Drugi polčas so bolje začeli Američani, ki so s konkretnejšo igro tudi nadaljevali. Vse to jim je prineslo tako želeno izenačenje v 62. minuti. Jonathan Mensah je nespametno podrl Clinta Dempseyja, Langdon Donovan pa je rutinirano zadel iz enajstih metrov. Nobeni od reprezentanc vse do konca rednega dela ni uspelo zabiti.

V prvem podaljšku so takoj zapretili Ganci, ki so preko Gyana zabili v 93. minuti dvoboja. To pa je bilo vse, kar smo videli v prvem podaljšku. V drugem podaljšku so Ganci premeteno (tudi z valjanjem) kradli čas, ki ga je Američanom na koncu zmanjkalo.

 

Sedaj je že jasno, da se bosta v prvem četrtfinalu pomerila Urugvaj in Gana.


Osmina finala SP v JAR:

 

Gana : ZDA 2:1 (1:0, 1:1)*

Boateng (5), Gyan (93); Donovan (62)

 

*po podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.