Šport
73 ogledov

Gorenje pogorelo v Podnu

Gorenje Velenje dvorana Poden RK Gorenje Velenje/Facebook
Petkov večer je bržkone prinesel odločitev o rokometnem prvaku za sezono 2016/17. Celjani za ubranitev naslova v zadnjih dveh kolih potrebujejo le še točko.

Rokometaši Gorenja so v škofjeloški dvorani Poden proti domačemu moštvu Urbanscape Loka ob katastrofalni igri v napadu prepričljivo izgubili (24:16) in se praktično poslovili od možnosti za osvojitev državnega naslova.

Velenjčani so po porazu v Ribnici tudi v Škofji Loki doživeli novo razočaranje. Domači rokometaši, ki višje od petega mesta ne morejo več, so z odlično igro v obrambi popolnoma zaustavili goste in zasluženo prišli do zmage, varovanci Boruta Plaskana pa so se z novim nepričakovanim porazom bolj ali manj že poslovili od boja za naslov državnega prvaka.

Ob odlični igri v obrambi, v vratih se je izkazal tudi Aljaž Panjtar, so domačini z zadetkom Maria Cingesarja v 13. minuti povedli s 5:2, z minuto odmora pa je reagiral gostujoči trener Borut Plaskan. Toda po vrnitvi na igrišče so Škofjeločani dosegli še en zadetek, uspešen je bil Alen Damian, s tremi zaporednimi zadetki pa so se Velenjčani v 21. minuti vrnili v igro, saj so za domačini zaostajali le še 5:6. A ne za dolgo, kajti še naprej so bili neučinkoviti v napadu, zato pa je Aleks Kavčič sedem minut pozneje zadel za 10:6. Izid polčasa je z uspešno izvedeno sedemmetrovko postavil Matjaž Brumen.

Tudi na začetku drugega polčasa Velenjčani niso našli poti do Panjtarjeve mreže, zato pa so bili bolj učinkoviti Škofjeločani, ki so v 41. minuti prvič nasprotnikom pobegnili na pet zadetkov prednosti (14:9), v 50., ko je bil uspešen Cingesar, že na šest (17:11). V zadnjih desetih minutah so se velenjske ose sprijaznile s porazom, domačini pa so še naprej igrali zavzeto in odgovorno ter prišli do zasluženih dveh točk.

Najboljša strelca domače ekipe sta bila Aleks Kavčič in Aljaž Jesenko s po štirimi zadetki, pri Velenjčanih jih je Rok Golčar dosegel pet.

Celjani rutinirano opravili delo

Vodilni Celjani še naprej ne popuščajo v boju za nov naslov državnega prvaka. Danes so pričakovano ugnali še do tega kola tretjeuvrščeni Koper 2013, ki je pravi odpor nudil le v prvem polčasu, v drugem pa so gostitelji hitro pobegnili na razliko, ki jim je zagotavljala mirno končnico.

Kazalo je sicer, da bodo celjski rokometaši že prej strli koprski oreh, saj so kmalu vodili 4:1. Toda Koprčani so vztrajno dihali za ovratnik gostiteljem, ki so v 26. minuti Koprčanom dopustili drugo izenačenje po 1:1. Takrat je Marko Matijašević zadel za 14:14. Celjani so na glavni odmor vendarle odšli z majhno prednostjo dveh zadetkov.

V drugem delu so Primorci korak držali približno do 41. minute, ko so zadnjič na tekmi zaostajali le še za dva zadetka. Po tem pa je šlo bolj ali manj vse po željah domačinov, ko pa je v 48. minuti Blaž Janc zadel za 29:23, je bila tekma praktično odločena. Najvišja prednost je sicer bila v 54. minuti, ko je Gal Marguč zadel za 34:26.

Pri gostiteljih je bil z osmimi zadetki najbolj učinkovit Blaž Janc, pri gostih pa je osem golov dosegel Jan Gorela.

1. NLB Leasing liga (za prvaka), 8. kolo:

Celje PL - Koper 37:32 (17:15)
Janc 8, Mačkovšek, Mlakar po 5; Gorela 8, Vlah 4.

Urbanscape Loka - Gorenje Velenje 24:16 (10:7)
Kavčič 4, Jesenko po 4; Golčar 5.

Sobota:
Krka - Riko Ribnica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.