Šport
31 ogledov

Gračnerjevih 37 obramb dovolj le za poraz

telemach olimpija vienna dunaj Saša Despot
Po štirih tekmah je izid v zmagah v obeh polfinalnih obračunih Lige EBEL izenačen na 2:2. Dunajčani so Salzburžanom uspeli vrniti za poraz na svojem ledu na tretji tekmi, Celovčani pa so še drugič slavili doma.

V seriji med celovškim KAC in Black Wings Linzem še naprej zmagujejo samo domačini. Tokrat so gostje iz Linza povedli v prvi tretjini prek Briana Leblerja in vodstvo zadržali vse do 31. minute, ko je izenačil Tyler Scofield. Toda v zadnji minuti drugega dela igre je Črna krila v novo prednost popeljal Patrick Leahy.

V zadnji tretjini pa so Korošci stopili na plin in v 43. minuti ob igralcu več dosegli svoj drugi gol na tekmi, pod zadetek se je podpisal Thomas Hundertpfund. Nato je štiri minute pred koncem Jamie Lundmark domači ekipi zagotovil prvo vodstvo na obračunu, v zadnjih sekundah pa je zmago Celovčanov s strelom v prazno mrežo potrdil Thomas Koch. Pri KAC je vratar René Swette zbral kar 41 obramb, njegov kolega v golu Linza David Leneveu je ustavil 33 strelov.

Capitalsi naredili "rebreak"

Na drugi tekmi, kjer sta se pomerila dva najbogatejša kluba Lige EBEL, je Dunajčanom uspelo izničiti "break", ki so jim ga z zmago v prestolnici na tretji tekmi zadali Rdeči biki. Red Bull Salzburg je tudi tokrat začel odlično in na začetku tretje minute so bili domačini že spredaj, gol je zabil Justin Di Benedetto. Toda vodstvo je trajalo manj kot minuto, saj je še pred koncem tretje minute izenačil Christoph Draschkowitz.

Odločitev o zmagovalcu je padla dobri dve minuti in pol pred koncem srečanja, ko je Jonathan Ferland premagal mladega slovenskega vratarja Luko Gračnarja. Ob koncu so Salzburžani poskušali tudi z igro brez vratarja, a Vienna Capitals so vzdržali pritisk in poravnali izid v zmagah na 2:2. Gračner je za Salzburg ubranil 37 strelov, na drugi strani je Fabian Weinhandl zadržal 29 poizkusov.

Liga EBEL, polfinale, 4. tekmi:

KAC Celovec : Black Wings Linz 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Scofield (31), Hundertpfund (43), Lundmark (56), Koch (60); Lebler (10), Leahy (40)
Izid v zmagah je 2:2. Igrajo na štiri zmage.

Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Di Benedetto (3); Draschkowitz (3), Ferland (58)
Izid v zmagah je 2:2. Igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.