Šport
102 ogledov

Halzer svetovni podprvak v eliminatorju

Gorsko kolesarstvo, kros mtbkranjskagora.si
Miha Halzer je na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Saalfeldnu v premierni tekmi v eliminatorju zasedel odlično drugo mesto, zaostal je le za Švicarjam Ralphom Naefom.

Slovenski gorski kolesar Miha Halzer je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Saalfeldnu v krosu na izpadanje osvojil drugo mesto. Premierno tekmo v eliminatorju na svetovnih prvenstvih je dobil Švicar Ralph Naef, do brona pa je prikolesaril Avstrijec Daniel Federspiel.

Prvo tekmo v eliminatorju za svetovni pokal so sicer prvič izvedli v letošnji sezoni v belgijskem Houffalizeju, kjer je Halzer osvojil deveto mesto, v francoskem La Bresseju pa je osvojil četrto mesto, kar je bila do danes najboljša uvrstitev v gorskem kolesarstvu v moški konkurenci.

Tekmovalec domžalskega kluba Energija je suvereno začel že v kvalifikacijah, kjer je osvojil prvo mesto, nato pa je v vseh nadaljnjih vožnjah pokazal svojo moč. Takoj po startu je silovito potegnil in pustil tekmece za sabo, ter se v finale prebil s štirimi zmagami, v finalu pa ga je tik pred ciljem ujel in prehitel Naef.

V ženski konkurenci se je v zgodovino kot prva svetovna prvakinja v eliminatorju vpisala Švedinja Alexandra Engen, druga je bila Švicarka Jolanda Neff, tretja pa Poljakinja Aleksandra Dawidowicz. Slovenske barve sta zastopali Ana Zupan in Blaža Klemenčič, bolje pa se je odrezala Zupanova, ki je izpadla v osmini finala in končala na 21. mestu. Klemenčičeva, deseta na sobotni dirki v olimpijskem krosu, je kvalifikacije končala na 33. mestu in za las zgrešila izločilne boje, kamor se je uvrstilo najboljših 32 tekmovalk.

Poleg Halzerja sta na SP v eliminatorju nastopila še Urban Ferenčak, ki je bil 21., in Rok Korošec, ki pa dirke ni končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.