Šport
15 ogledov

Hamilton: Formula 1 ne bo več enaka

lewis hamilton fernando alonso EPA
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je prepričan, da bi Fernando Alonso (McLaren) v bližnji prihodnosti lahko zapustil formulo 1.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je med dirkaškim koncem tedna v Belgiji namignil, da bi se po koncu sezone 2017 lahko poslovil od elitnega dirkaškega športa, saj v dobi turbomotorjev in varčevalnih ukrepov ne najde pravega užitka.

O možnosti, da bi karavano F1, ki se v zadnjih letih srečuje z upadom zanimanja, zapustil eden njenih najprepoznavnejših dirkačev, je v pogovoru za španske medije spregovoril Lewis Hamilton''Seveda obstaja realna možnost,'' je dejal trikratni svetovni prvak.

''Star je 35 let in zaslužil je dovolj denarja. Zmagal je dovolj dirk, ima dovolj izkušenj in formule 1 ne potrebuje več. On je dvakratni svetovni prvak. Legenda. Lahko se odloči, kaj želi narediti. To si je zaslužil,'' je povedal Hamilton in dodal, da bi bilo slovo Alonsa velika škoda za šport.

''To ne bi bilo dobro za F1 in ljudem bi poslali napačno sporočilo. Formula 1 brez Alonsa ne bo več enaka,'' je prepričan vodilni dirkač prvenstva, ki bi s še eno dirkaško lovoriko prehitel Ayrtona Senno in se izenačil z Alainom Prostom.

''Rad bi presegel Senno. S tem mislim na vse, njegove številke in vse ostalo. Rad bi vozil na način, kot je vozil on in dosegal podobne uspehe. Če bi v očeh javnosti vzbudil delček takšnih občutkov, kot jih je on, bi bilo to fantastično. Radi so ga imeli po vsem svetu in veliko je naredil za svojo državo. Za Britance je to težje, saj je ogromno britanskih športnikov. Rad bi bil tako prepoznaven kot on,'' je povedal Hamilton.

Ayrton Senna se je smrtno ponesrečil na tretji dirki sezone 1. maja leta 1994 v Imoli. Star je bil 34 let. V svoji karieri je osvojil tri naslove svetovnega prvaka, 41 zmag in 65 najboljših startnih položajev. Hamilton, ki je letos dopolnil 31 let, ima na svojem računu prav tako tri naslove prvaka, 49 zmag in 55 najboljših startnih položajev.  

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.