Šport
20 ogledov

Harrington in Seidel v dvorano slavnih

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Preden se je v ponedeljek začel končni HU obračun za letošnjega prvaka WSOP, so se odgovorni odločili, da nekaj pozornosti namenijo tudi sprejemu dveh igralcev v Hall of Fame.

Prvi, ki so ga na ta način počastili, je Dan Harrington. 64-letni Harrington je postal slaven v poker svetu, ko je leta 1995 osvojil dve zapestnici WSOP. Ena izmed teh je bila zapestnica, ki jo dobi zmagovalec glavnega turnirja. Kasneje mu je uspel neverjeten dosežek, ko se je v letih 2003 in 2004 uvrstil na finalno mizo najpomembnejšega turnirja na svetu. Takrat je zaključil na tretjem in četrtem mestu, kar je dosežek, vreden vsega spoštovanja, ki ga bo težko ponoviti. Kasneje je Dan Harrington začel poučevati poker. Tako je najprej začel s seminarji, kasneje pa je izdal tri dele knjige Harrington on Hold'em, s čimer je postal del poker zgodovine, saj so njegove knjige naučile celotno generacijo poker igralcev, kako je treba igrati na velikih turnirjih. Leta 2007 je »Action Dan«, kot ga zaradi zelo konservativnega pristopa k igri nekateri šaljivo poimenujejo, zmagal turnir WPT Legends of Poker. Skupaj je Harrington v svoji 25-letni poker karieri zaslužil 6,6 milijona dolarjev.

Drugi, ki ga je letos doletela najvišja čast v poker svetu, je Erik Seidel. Seidel, ki je lani dočakal abrahama, je eden najkonsistentnejših igralcev v pokru že kar nekaj časa. Njegovi uspehi so se začeli leta 1988, ko je na Glavnem turnirju WSOP končal kot drugi, saj je bil boljši od njega le Johnny Chan. Čeprav ima na najpomembnejših turnirjih kar precej drugih mest, je vseeno uspel kar osemkrat slaviti na turnirjih WSOP, kar ga postavlja na 5. mesto na lestvici tistih, ki imajo največ zapestnic. Teh 8 zapestnic je Seidel dobil v šestih različnih igrah, kar naredi njegov dosežek še toliko težje ponovljiv, saj so le redki igralci tako vsestranski kot Erik. Seidel pa igra odlično tudi na drugih turnirjih in ne le na WSOP. Tako je leta 2008 zmagal na turnirju serije WPT, in sicer v Foxwoods Poker Classic. Skupno je Erik Seidel od leta 1988 do danes zaslužil več kot 10 milijonov.

Tako Seidel kot Harrington sta člana legendarnega kluba v New Yorku Mayfair Club, kjer se ju da redno videti, kako igrata. S sprejemom Dana Harringtona in Erika Seidela ima zdaj Poker Hall of Fame (Poker hiša slavnih) 40 članov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.