Šport
20 ogledov

Hat-trick Raonica, Nadal do prve zmage

milos raonic
1/4
EPA
Kanadčan s črnogorskimi koreninami Milos Raonic je zmagovalec teniškega turnirja v San Joseju z nagradnim skladom 546.930 dolarjev. Prvi nosilec in trinajsti igralec na svetu je v finalu premagal Nemca Tommyja Haasa s 6:4 in 6:3. Že v soboto sta si novi turnirski zmagi priigrala Rafael Nadal in Juan Martin Del Potro.

Za 22-letnega Raonica je to tretji zaporedni naslov na drugem najstarejšem turnirju v ZDA po US Opnu in četrti v karieri (Chennai 2012). Na igrišču je bil Raonic izjemno prepričljiv, tako da 34-letni Haas ni imel nobenih možnosti za osvojitev svojega štirinajstega turnirja v karieri. V prvem nizu je sprožil kar dvanajst asov, med njimi tudi takšnega z 238 kilometri na uro, izgubil pa vsega eno točko na svoj servis. Dvoboj se je končal po 75 minutah igre. Turnir v San Joseju, ki ima več kot 120-letno tradicijo, je za naslednjo sezono izgubil status turnirja 250 in se bo preselil v Rio de Janeiro.

Nadal: ''Zmaga v Braziliji je nov začetek''

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Španski zvezdnik Rafael Nadal se po poškodbi kolena in sedemmesečni odsotnosti z igrišč zelo uspešno vrača v teniško karavano. Nekdanji prvi igralec sveta je v Sao Paulu prišel do svojega 51. turnirskega naslova, potem ko je v finalu na 455.775 dolarjev vrednem turnirju premagal Argentinca Davida Nalbandiana s 6:2 in 6:3. ''Zelo sem vesel naslov, zaradi vseh težav, ki sem jih imel s kolenom. Ko sem prvič zmagal tu (2005), sem šele začenjal in upam, da bo to nov začetek,'' je povedal Nadal.

Za Nadala je to druga zmaga na tem turnirju, prvič je zmagal leta 2005, ko je bilo tekmovanje še v Costa do Sauipeju. Španec je po vrnitvi na igrišča nastopil na dveh turnirjih in v obeh zaigral v finalu. Danes je v Braziliji zmagal, pred enim tednom pa je v Vina del Maru izgubil proti Nalbandianovemu rojaku Horaciu Zeballosu.

Del Potro neustavljiv v Rotterdamu

Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je zmagovalec turnirja ATP v nizozemskem Rotterdamu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 1,576 milijona evrov in trenutno sedmi igralec na teniški lestvici je v velikem finalu premagal Francoza Juliena Benneteauja s 7:6 (2) in 6:3.

Štiriindvajsetletni Južnoameričan je v Rotterdamu dosegel 14. turnirsko zmago. Pred tem je po dvakrat slavil v Estorilu in Washingtonu, po enkrat pa v Baslu, Marseillu, Delray Beachu, Aucklandu, Los Angelesu, Kitzbühlu, Stuttgartu in na Dunaju, leta 2009 pa je osvojil odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Azarenki turnir v Dohi, Williamsovi prvo mesto na WTA

Belorusinja Viktorija Azarenka je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Dohi z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev. Prva nosilka je v finalu s 7:6 (6), 2:6 in 6:3 premagala drugopostavljeno Američanko Sereno Williams, ki bo v ponedeljek Azarenki prevzela prvo mesto na lestvici WTA.  Triindvajsetletna igralka iz Minska je sicer dobila šele drugi medsebojni dvoboj od skupno 13 z osem leto starejšo Američanko, svojo zbirko turnirskih naslovov pa je povečala na 16.

Na lestvici ATP nič novega

Na teniški lestvici ATP se ni zgodilo nič presenetljivega. Na vrhu ostajajo Novak Đoković, Roger Federer in Andy Murray, najboljši slovenski igralec Grega Žemlja pa je pridobil dve mesti in je zdaj 62. Aljaž Bedene (76.) in Blaž Kavčič (79.) sta zadržala uvrstitvi iz prejšnjega tedna.

Od trojice najboljših slovenskih igralcev bo ta teden nastopal le Bedene. Z žrebom na turnirju v Buenos Airesu (493.670 USD) ni imel sreče, saj je naletel na petega nosilca, trenutno enega najbolj vročih igralcev na pesku, Argentinca Horacia Zeballosa, ki je prejšnji teden v finalu turnirja v Čilu premagala Španca Rafaela Nadala.

Serena najstarešja prva igralka sveta

Američanka Serena Williams je nova vodilna igralka na teniški lestvici WTA. Williamsova si je prvo mesto, na njem je po več kot dveh letih in je z 31 leti najstarejša številka 1 v zgodovini, priborila na turnirju v Dohi. Na njem je sicer izgubila v finalu proti doslej vodilni Belorusinji Viktoriji Azarenki, ki je zdaj druga.

Tri mesta je pridobila najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki je zdaj 80., Tadeja Majerič se je povzpela za deset mest in je 174., Maša Zec-Peškirič je ostala 248., Petra Rampre je nazadovala za 24 mest in je 269., Dalila Jakupovič pa je 318.

ATP 250, San Jose, finale:

Milos Raonic (Kan/1) : Tommy Haas (Nem/4) 6:4, 6:3

ATP 250, Sao Paulo, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : David Nalbandian (Arg) 6:2, 6:3

ATP 500, Rotterdam, finale:

Juan Martin del Potro (Arg/2) : Julien Benneteau (Fra) 7:6 (2), 6:3

WTA, Doha, finale:

Viktorija Azarenka (Blr/1) : Serena Williams (ZDA/2) 7:6 (6), 2:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.