Šport
6388 ogledov

Ivanišević o Noletu: Nekoč nas je za tri dni zvezal z lisicami

Novak Đoković Epa
Trener Novaka Đokovića, Hrvat Goran Ivanišević, je v nedavnem intervjuju razkril, da Srb porazov ne prenaša najbolje.

"Kakšen je Novak? Najbolje bi ga opisali kot direktorja neke korporacije. Njegovi uspehi so ga ločili od drugih, vendar je odvisen od dobička. Tako kot izgube vplivajo na korporacijo, tako vplivajo tudi nanj. Če izgubi, se njegov tržni delež zmanjša in pada na lestvici. In Đoković kot vsak vrhunski teniški igralec to težko prenese," je za portal We are tennis pojasnil hrvaški trener in bivši teniški igralec, ki se lahko pohvali s senzacionalno zmago v Wimbledonu leta 2001.

"Z njim ni lahko, sploh ko mu stvari ne gredo na roko. Nekoč nas je za tri dni zvezal z lisicami, nas mučil in nam pulil nohte," se je v svojem slogu pošalil Ivanišević, nato pa nadaljeval v nekoliko bolj resnem tonu. "Veliko je tega, o čemer ne morem govoriti. A smo tukaj, še vedno smo živi. Z mojim srcem je še vedno vse v redu, čeprav sem že človek v letih in bi moral bolj paziti nanj. Novak stalno dela na tem, da bo boljši. To je zame kot trenerja in preostanek ekipe obenem dobra in slaba stvar. Popravil je svoje voleje, generalno gledano je precej izboljšal igro na mreži. Težko je spraviti žogico mimo njega, a prej temu ni bilo tako. Zdaj ve, kaj mora početi na mreži. Prav tako precej, precej močeneje udarja forhende," je Novakov napredek v zadnjih letih opisal Ivanišević. 

Postregel je tudi z anekdoto iz Torina, ki zelo dobro opiše Novakov karakter. "Pozno je zaključil dvoboj proti Holgerju Runu na ATP Finalu. Naslednji dan ga sploh nismo videli, a do četrtka nismo vedeli, kaj se dogaja. Nismo imeli pojma, ali bomo šli domov, ali se bomo pripravili za dvoboj proti Hurckazu. Samo sedeli smo. Na koncu smo izvedeli, da bo igral," je pojasnil Ivanišević.

Na tekmah Đokovića smo pogosto priča, da ko se Noletu zamegli pred očmi, kriči na člane svoje ekipe, pogosto tudi na Ivaniševića. In kaj je v ozadju? "Kdo sem jaz, da bi bil jezen nanj? Je najboljši igralec v zgodovini tenisa. Jezen sem nanj le, če na nas kriči brez razloga. Vem pa, da se ni lahko soočiti s porazom, ko izgubiš tekmo. Bori se sam s seboj. Jasno mi je, da težko najde motivacijo, saj je osvojil že vse, a na koncu mu vselej uspe najti motivacijo," je zaključil Ivanišević.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.