Šport
186 ogledov

Janežič zmagal v Zagrebu

Luka Janežič EPA Luka Janežič.
Zmaga slovenskega atleta v teju na 400 metrov.

Luka Janežič je v Zagrebu edini med slovenskimi atleti dosegel zmago na tradicionalnem 68. Hanžekovićevem memorialu, najmočnejšem hrvaškem atletskem mitingu. Paradno 400-metrsko razdaljo je pretekel v 46,03 sekunde. Bolj kot sam izid je bil v ospredju zanimiv finiš tekme, v katerem je slovenski reprezentant za vsega stotinko sekunde ugnal Mohameda Abasa Nasirja iz Katarja.

Na stopničke se je uvrstila še Eva Muster z dosežkom 12,94 metra v troskoku, ugnala jo je le Romunka Andrea Panturiou, ki je skočila 13,63 metra.

Mišmaš Dosežek Šport Za več kot pet sekund izboljšan slovenski rekord

Žan Rudolf je bil osmi v teku na 800 metrov, a ob tem z 1:46,97 dosegel najboljši letošnji izid. Osma, a med vsega osmimi tekmovalkami, pa je bila v metu diska tudi Veronika Domjan, ki ni imela svojega dne, saj je za sedmouvrščeno Hrvatico Marijo Tolj zaostala skoraj štiri metre.

Med boljšimi dosežki velja izpostaviti Američana Ryana Crouserja, ki je kroglo sunil 22,09 metra daleč, ter Luvo Manyonga iz JAR, ki je v daljino skočil 8,46 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice