Šport
8 ogledov

Janowicz: "Federer je vzvišen, Đoković se pretvarja"

Jerzy Janowicz Wimbledon polfinale EPA
Poljski teniški zvezdnik Jerzy Janowicz je pokritiziral Novaka Đokovića, še posebej pa Rogerja Federerja.

Poljski tenisač Jerzy Janowicz se je na letošnjem Wimbledonu prebil vse do polfinala, kjer ga je izločil kasnejši zmagovalec Andy Murray. Razumljivo je Poljak sedaj deležen precej večje medijske pozornosti. V pogovoru za lokalni časopis, ki ga je prenesel portal tennistonic.com, je pohvalil Rafaela Nadala, okrcal pa Novaka Đokovića in Rogerja Federerja.

"Nimam idolov, ne posnemam nikogar. Všeč mi je bil slog igre Peta Samprasa in karakter Marata Safina," je o svojih vzornikih dejal Janowicz.

"Nadal je tak kot zasebno"

"Sicer pa mi je všeč Nadal, ker se ne pretvarja. On se na ATP Touru obnaša tako, kot se v zasebnem življenju," je Poljak našel lepo besedo za Nadala, za katerega je dodal še, da je pogrešal njegove igre, ko je bil več mesecev poškodovan.

Vendar pa polfinalist letošnjega Wimbledona ni našel prav lepih besed za Federerja in Đokovića. "Đoković je igralec, je ohol in se pretvarja. Rad se postavlja. Vedno se nekako prerine v ospredje," je visokorasli tenisač dejal o trenutno prvemu loparju zemeljske oble, čeprav ga je v nadaljevanju pohvalil, da se bori tudi za manj uveljavljene kolege.

"Federer je nad nami"

"Federer je človek, ki se počuti vzvišenega. Morda se težko dojema kot eden od nas, to se mu ne zdi naravno. On je nad nami. Ko smo nižjerangirani igralci protestirali pri organizatorjih Grand slamov, ker so nam izplačevali le 14 odstotkov dohodkov, ki so jih prejemali najboljši, so Nadal, Đoković in Murray stopili na našo stran, čeprav so milijonarji. Federer pa je dejal, da se mu obstoječi sistem zdi popolnoma v redu," je strupeno puščico v smeri legendarnega Švicarja izstrelil mladi Poljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.