Šport
21 ogledov

Jelena domov, Kata v osmini finala

Nemočna in obupana je bila to soboto v New Yorku Jelena Janković. (Foto: Reuters
1/11
Žurnal24 main
Najboljši teniški igralci in igralke v New Yorku z izjemo Jelene Janković v noči na nedeljo niso imeli pretiranih težav z nasprotniki. V ženskih dvojicah uspešna tudi Katarina Srebotnik, ki bo igrala v osmini finala.

Katarina Srebotnik je v drugem kolu ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, dekleti sta četrti nosilki, gladko s 6:2 in 6:3 premagala ameriški par Carly Gullickson - Chelsey Gullickson. V nadaljevanju čaka slovensko-češko dvojico še en ameriški par, loparja bosta prekrižali z domačinkama Bethanie Mattek-Sands in Meghann Shaughnessy. V konkurenci mešanih dvojic, kjer je Srebotnikova s Srbom Nenadom Zimonjićem tretja nosilka, Velenjčanka ni bila tako uspešna. V drugem kolu sta ju s 7:5 in 7:5 premagala Argentinka Gisela Dulko in Urugvajec Pablo Cuevas.

Za prvo presenečenje dneva je poskrbela Estonka Kaia Kanepi, ki je s 6:2 in 7:6 izločila Srbkinjo Jeleno Janković. Pravzaprav ne gre za tako veliko presenečenje, saj po poškodbi s Slovenia Opna Jankovićeva ne najde prave forme oziroma ni 100-odstotno pripravljena. Četrtopostavljena Srbkinja ni imela nadzora nad svojih servisom, potem ko tokrat igre kroji močan veter (žogico odnaša z igrišča). "Razmere so bile res zelo slabe. Imela sem teževa z udarjanjem žogice, ki je letela vse povprek," se je na veter izgovarjala Jelena. "Ni šlo za veter, vse je bilo v glavi. V takšnih razmerah moraš biti psihično dobro pripravljena," pa je dejala Kanepijeva. Za Estonko je to sploh prva uvrstitev med 16 najboljših na grand slamu v New Yorku (na OP Francije in v Wimbledonu je že bila v četrtfinalu).

Nikakršnih težav pa v tretjem kolu ni imela Rusinja Marija Šarapova, ki se je s 6:0 in 6:0 poigrala z 18-letno Američanko Beatrice Capro. En niz pa je oddala prva nosilka Danka Caroline Wozniacki (6:1, 6:0). Tajka Chan Yung Jan ji ni bila dorasla tekmica. Dvoboj se je končal po 73 minutah. Caroline in Marija si bosta v naslednjem kolu stali nasproti. "Igra svoj najboljši tenis v življenju. Lani je bila tudi že v finalu in to igrišče tako zelo dobro pozna. Težko bo, a se dvoboja že veselim," o svoji naslednji nasprotnici razmišlja Šarapova.

.Roger Federer je s 6:4, 6:3 in 6:3 odpravil Francoza Paula-Henrija Mathieuja. Švicar je pri 5:3 v tretjem nizu že zaostajal z 0:40, toda rešil tri "break žogice" in nato v podaljšani igri opravil delo. Drugi nosilec je imel več težav z vetrom v Flushing Meadowsu kot z dvobojem samim, saj je Mathieuja z lahkoto preskočil. Nepostavljeni Francoz je imel edino in največjo priložnost v osmi igri, ko je imel na voljo "break žogico", a jo je Federer rešil in osvojil naslednje tri igre za zmago v prvem nizu. Četrto kolo Švicarju prinaša obračun s 13. nosilcem Jürgenom Melzerjem ali Juanom Carlosom Ferrerom (22.).

Vse dvoboje lahko v živo spremljate tukaj. Federer je že zmagal in je tudi med najlepše oblečenimi na OP ZDA.

Z vetrom in tekmecem v prvem zanimivejšem moškem dvoboju dneva ni imel težav visoki Šved Robin Söderling, ki je s 6:2, 6:3 in 6:3 domov poslal Nizozemca Thiema de Bakkerja. Petopostavljeni, ki je zadnja dva grand slama v Parizu izgubil v finalu, ta teden igra zelo konstantno in se je med 16 uvrstil po vsega uri in 42 minutah igre. V naslednjem kolu ne bi smel imeti težjega dela s Špancem Albertom Montanesom. Srb Janko Tipsarević, ki je v tistem vročem dnevu v drugem kolu izločil domačina Andyja Roddicka, se zdaj vendarle poslavlja. S 7:6, 6:7, 6:2 in 6:4 ga je premagal 17. nosilec Francoz Gael Monfils.

OP ZDA, ženske dvojice, 2. kolo:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/4) : Carly Gullickson/Chelsey Gullickson (ZDA) 6:2, 6:3

Mešane dvojice, 2. kolo:

Gisela Dulko/Pablo Cuevas (Arg/Uru) : Katarina Srebotnik/Nenad Zimonjić (Slo/Srb) 7:5, 7:5

OP ZDA, moški, 3. kolo:

Robin Söderling (Šve/5) : Thiemo de Bakker (Niz) 6:2, 6:3, 6:3;
Albert Montanes (Špa/21) : Kei Nišikori (Jap) 6:2, 2:1, predaja;
Gael Monfils (Fra/17) : Janko Tipsarević (Srb) 7:6 (4), 6:7 (4), 6:2, 6:4;
Richard Gasquet (Fra) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (3), 7:5;
Roger Federer (Švi/2)
: Paul-Henri Mathieu (Fra) 6:4, 6:3, 6:3
Mardy Fish (ZDA/19)
: Arnaud Clement (Fra) 4:6, 6:3, 6:4, 1:6, 6:3;
Jürgen Melzer (Avs/13) : Juan Carlos Ferrero (Špa/22) 7:5, 6:3, 6:1;
Novak Đoković (Srb/3) : James Blake (ZDA) 6:1, 7:6 (4), 6:3.

OP ZDA, ženske, 3. kolo:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Chan Yung-Jan (Tpe) 6:1, 6:0;
Kaia Kanepi (Est/31) : Jelena Janković (Srb/4) 6:2, 7:6 (1);
Marija Šarapova (Rus/14) : Beatrice Capra (ZDA) 6:0, 6:0;
Andrea Petkovic (Nem) : Peng Shuai (Kit) predaja.
Kaia Kanepi (Est)
: Jelena Janković (Srb/4) 6:2, 7:6 (1);
Dominika Čibulkova (Slk) : Lourdes Dominguez Lino (Špa) 6:0, 6:1;
Yanina Wickmayer (Bel/15)
: Patty Schnyder (Švi) 7:6 (5), 3:6, 7:6 (6);
Vera Zvonareva (Rus/7) : Alexandra Dulgheru (Rom) 6:2, 7:6 (2);
Svetlana Kuznjecova (Rus/11) : Marija Kirilenko (Rus) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.