Šport
18 ogledov

Jesenicam teknil Beljak: prva zmaga!

medveščak olmpija
1/3
Sanjin Strukic/PIXSELL
Sedmo kolo hokejske lige Ebel je Jeseničanom prineslo prvo zmago. Gorenjci so pokorili Beljak s 3:1. Tilia Olimpija je bila po podaljšku uspešna v Zagrebu.

Jeseničani so se po slabšem začetku sezone in štirih zaporednih porazih začeli pobirati. V prejšnjem kolu so osvojili prvo točko, tokrat pa so doma gostili sosede z avstrijske Koroške. Karavanška tekmeca sta pred medsebojnim dvobojem doživela serijo porazov. Začetek tekme je bil temu primerno nervozen. Bolje so začeli gostje. Pierre-Luc Sleigher je po zmedi v jeseniških vrstah že v prvi minuti nevarno ogrozil vrata domačih, Gašper Krošelj pa je bil na mestu. Beljačani so bili nato nevarni še z igralcem več, a jeseniška obramba se ni dala. Andrej Tavželj je v osmi minuti z igralcem več zadel z močnim in natančnim strelom od daleč. Marjan Manfreda in Jure Dolinšek sta imela še priložnost za povišanje vodstva, a Bernhard Starkbaum je bil po strelu slednjega na mestu. Železarji so še dvakrat napadali z igralcem več, a Starkbaum ni dovolil novega zadetka.

Beljačani so ob zaostanku še bolj nervozno začeli drugo tretjino, Jeseničanom pa ni uspelo kaznovati dveh izključitev na strani gostov. Potem ko so tudi železarji ostali nepremagani ob igri z igralcem manj, je v 28. minuti za izenačenje zadel Pierre Luc Sleigher. V nadaljevanju so bili ponovno nevarnejši slovenski prvaki. Kapetan Klemen Pretnar je zadel vratnico. Po lepi akciji Jake Ankersta je imel priložnost Antti Pusa, zadetek je preprečil odlični Starkbaum. Finec v jeseniških vrstah je kasneje zadel še okvir vrat.

Jeseničani so imeli v zadnjem delu dve minuti igralca več. Streli Johana Björka, Martina Tume, Andreja Tavžlja in soigralcev pa niso našli poti v mrežo. V 55. minuti so imeli gostje prvo pravo priložnost v tretji tretjini, strel Maria Altmanna je Krošelj odbil. Pet minut pred koncem tekme je Kevin Mitchell najprej storil prekršek nad Andrejem Židanom, nato pa jeseniškega napadalca s palico še udaril po obrazu. Sledili sta petminutna kazen in disciplinska kazen igre. Dve minuti in 40 sekund pred koncem je bil za dve minuti izključen še Greg Kužnik, tako da so železarji dve minuti igrali z dvema igralcema več. Starkbaum je končno klonil 32 sekund pred koncem, ko je odbiti plošček v mrežo zabil Lukaš Hvila. Le deset sekund pred koncem so Jeseničani potrdili zmago, prazno mrežo je zadel Pusa. Beljačani niso športno prenesli poraza, zato so ob koncu tekme spet zapele pesti. Derek Damon in Kyle Wanviga sta izzvala Puso in Sixsmitha, vsi štirje pa so predčasno končali tekmo.

Olimpija do zmage po podaljšku

Tokrat pa so zeleno-beli odšli na gostovanje v Zagreb, kjer so bili v preteklosti že uspešni, a so se zavedali, da se domače moštvo po slabšem startu že dviguje. Ob že tako zdesetkanem moštvu zaradi poškodb (tekmo so morali izpustiti branilca Igor Cvetek in Domen Vedlin ter napadalca Matej Hočevar in Petr Šachl) je neposredno po prihodu v Zagreb zbolel še Scott Hotham in zmaji so ostali le s petimi branilci.

A dobro vzdušje v ekipi Olimpije je ostalo tudi po takšnih razmerah in čeprav so domači na hitro dosegli vodilni gol, so se zmaji vedno znova vračali. Do prvega izenačenja so prišli celo z igralcem manj, ko je še enkrat svoje znanje pokazal vse boljši Justin Tylor. Toda veselje ljubljanskih navijačev na tribunah zagrebške dvorane je bilo kratko, saj so domači potrebovali manj kot minuto, da so z igralcem več iz neposredne bližine premagali Jeana Philippa Lamoureuxa. Toda še pred koncem prvega dela je Damjan Dervarič lepo podal pred gol Alešu Mušiču, ki je le podstavil palico in vratar Medveščaka Michael Ouzas je bil nemočen.

V drugi tretjini so imeli zeleno-beli veliko premoč. Toda tudi po 40 minutah je bilo na semaforju še vedno 2:2, za kar ima največ zaslug prav domači vratar, ki je ubranil prav vse poskuse tekmecev v tem delu. Velik boj zagrebške in ljubljanske zasedbe se je nadaljeval v zadnjem delu, domači so imeli takrat trikrat igralca več na ledu. Toda borbeni gostje so vse nalete zdržali, potem pa sami prišli do prednosti 5-4 v zadnji minuti tekme, česar pa niso izkoristili.

Kljub temu so po 60 minutah točko že imeli, priložnost za drugo pa se je ponudila, ko so domači namenoma izbili plošček za ogrado in tekmecem v drugi minuti podaljška ponudili prednost dveh igralcev. Po lepi akciji jo je izkoristil Aleš Mušič in Ljubljančanom zagotovil pomembno zmago.

Liga Ebel, 7. kolo:

Acroni Jesenice : VSV Beljak 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Tavželj (8, Hvila (60), Pusa (60); Sleigher (28)

Medveščak Zagreb : Tilia Olimpija 2:3 (2:2, 0:0, 0:0; 0:1)*
Zanoški (4), Sandrock (10); Taylor (9), Mušič (18, 62)

Graz 99ers : Red Bull Salzburg 5:3 (2:0, 1:1, 2:1)
Liwest Linz : KAC Celovec 2:1 (1:0, 0:0, 0:1; 1:0)*
Orli Znojmo : SAPA Fehervar 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.