Šport
65 ogledov

Junak etape udaril gledalca

chris froome EPA
Chris Froome je s spektakularnim spustom dobil osmo etapo Toura, med njo pa si je privoščil tudi potezo, ki mu ni ravno v čast.

Chris Froome je bil velik junak prve pirenejske etape na dirki po Franciji. Za razliko od prejšnjih let tokrat svoje tekmece ni napadel pri vožnji v klanec, ampak jih je presentil z vratolomnim spustom nekaj kilometrov pred ciljem.

"Znova sem se počutil kot otrok, poskušal sem le kolesariti hitro. Tvegal sem, a sem vesel, da sem to storil. Izjemno sem vesel, da sem znova v rumeni majici," je po etapi dejal kolesar rojen v Keniji.

"Ko ljudje začnejo razmišljati, da si konzervativen in predvidljiv, lahko vedno poskrbiš za presenečenje. To leto smo se odločili, da bomo presenetili s spustom. Ta spust veliko pove o Chrisu. Odločil se je in ko je videl priložnost, jo je izkoristil. Vselej te lahko preseneti, zato je tudi že osvojil dva Toura," zadovoljstva ni skrival šef ekipe Sky David Brailsford.

Froome pa je poskrbel, da se je o njem pisalo tudi zaradi napačnega vzroka. Med etapo je namreč udaril navijača, ki je nekaj časa tekel ob njem in s kolumbijsko zastavo v rokah očitno podpiral še enega velikega favorita tokratnega Toura Naira Quintano.

Froome, zmagovalec dirke po Franciji v letih 2013 in 2015, se je po dogodku zagovarjal takole: "Tekel je ob krmilu mojega kolesa, v rokah pa je imel zastavo, ki je plapolala za njim. Postajalo je nevarno, zato sem ga odrinil. Lepo je videti toliko navijačev ob cesti, a prosim gledalce, da ne tečejo ob kolesarjih. To je nevarno za tiste, ki so zadaj."

Froome ima sicer že nekaj neprijetnih izkušenj z gledalci, vanj so že vrgli posodo z urinom, nekdo pa ga je pljunil v obraz.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:20 10.julij 2016.

    Nasilje iz športnih stadionov se je preneslo tudi na kolesarstvo ! Verjetno bodo v prihodnje določene odseke ogradili in kasirali vstopnino za tribuno !