Šport
17 ogledov

Kata klonila v finalu

Kveti in Kati je spodrsnilo na zadnji stopnički ... (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke klonila v finalu Eastbourna. Od slovensko-češke naveze sta bili boljši Američanka Lisa Raymond in Avstralka Rennae Stubbs.

Slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik/Kveta Peschke je izgubila finale na teniškem turnirju v Eastbournu. V super podaljšani igri namesto tretjega niza sta Američanka Lisa Raymond in Avstralka Rennae Stubbs zmagali s 13:11. Devetindvajsetletna Srebotnikova in šest let starejša Čehinja sta se navkljub porazu učvrstili na tretjem mestu lestvice dvojic, ki služi kot kvalifikacijsko sito za uvrstitev na zaključni turnir sezone, ki bo konec oktobra v Dohi. Na turnirju bodo namreč nastopili le štirje najboljši pari sezone. Srebotnikova in Peschkejeva sta povsem skupaj tudi na razpredelnici dvojic, saj Velenjčanka zaseda 13. mesto, Čehinja pa štirinajsto.

Easrbourn, ženske dvojice, finale:

Lisa Raymond/Rennae Stubbs (ZDA/Avs/4) : Katarina Srebotnik/Kveta Pescke (Slo/Češ/2) 6:2, 2:6, 13:11

Heninova najboljša v Hertogenboschu

Belgijka Justine Henin je zmagovalka 220.000 dolarjev vrednega turnirja v Hertogenboschu na Nizozemskem. V finalu je premagala Nemko Andreo Petkovic s 3:6, 6:3 in 6:4. Za Belgijko, ki je na turnirju nastopila s povabilom organizatorja, je to 43. zmaga v karieri in druga v Hertogenboschu (2001), 22-letna Petkoviceva, ki bo prihodnji teden prvič zaigrala v glavnem turnirju Wimbledona, pa je drugič v karieri nastopila v finalu. Lani je bila zmagovalka turnirja v Bad Gasteinu.

Hertogenbosch, finale (Ž):

Justine Henin (Bel/1) : Andrea Petkovic (Nem/7) 3:6, 6:3, 6:4

Llodra boljši od Lopeza
Francoz Michael Llodra je zmagovalec teniškega turnirja v Eastbournu z nagradnim skladom 405.000 evrov. V finalu je s 7:5 in 6:2 premagal Španca Guillerma Garcio Lopeza. Llodra je dosegel drugo turnirsko zmago letos - februarja je zmagal v Marseillu - in peto v karieri, Španec pa bo moral na svoj drugi osvojeni turnir še počakati. Edino zmago je zabeležil lani v Kitzbühlu.

Eastbourn, finale (M):

Michael Llodra (Fra/4) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa/5) 7:5, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.