Šport
21 ogledov

Kavčič končal v prvem kolu

null Žurnal24 main
Za Slovenca Blaža Kavčiča se je prvi grand slam sezone, OP Avstralije v Melbournu, končal v prvem kolu, ko ga je v štirih nizih odpravil Američan južnoafriškega rodu Wayne Odesnik.

Blaž Kavčič, najboljši slovenski teniški igralec na lestvici ATP, je že odigral dvoboj prvega kola na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se je ta ponedeljek začelo v Melbournu. Kavčič je proti Američanu Waynu Odesniku dvoboj, ki je bil vmes prekinjen zaradi dežja, dobro začel (6:4), a na koncu izgubil s 6:4, 1:6, 4:6 in 2:6. Blaž se je favoriziranemu nasprotniku dobro upiral, saj je poraz priznal šele po dveh urah in pol. Odločil je servis. Slovenec je na prvi servis dobil le 57 odstotkov točk, Američan pa 72 odstotkov.

Zelo lepo bilo, če bi zmagal, ampak realno tega ni bilo za pričakovati. Pred tekmo je bil Odesnik favorit, ima boljše rezultate od mene, je višje na lestvici, več izkušenj ima, to je bil moj prvi grand slam.
Blaž Kavčič

Kavčič je odlično začel in po dveh brejkih v prvem nizu povedel s 4:1. Ko je serviral za vodstvo s 5:1, pa se je Odesnik prebudil in tudi sam odvzel servis nasprotniku ter znižal na 4:3. Slovenec je nato uspel zadržati svoj servis in povedel s 5:3. Potem ko je Odesnik zadržal svoj udarec in znižal na 4:5, je Kavčič serviral za zmago v prvem nizu. Blaž ni izkoristil svoje prve priložnosti za osvojitev niza, zato pa je bil uspešen v drugo in prvi niz dobil z 6:4.

Kavčič je tudi v drugem nizu dobro začel, saj je že v uvodni igri odvzel servis Odesniku, a že v naslednji igri izgubil svoj začetni udarec. Nato še enkrat izgubil svoj začetni udarec in Američan je tako brez večjih težav povedel s 4:1. Sledil je nov odvzem servisa in niz je bil pri rezultatu 5:1 za Odesnika že odločen (1:6).

Tretji niz je Kavčič tako kot prejšnja dva začel dobro in povedel z 1:0. Odesnik je izenačil na 1:1 in Kavčiču v tretji igri odvzel začetni udarec. Pri rezultatu 2:3 (30:0) v tretjem nizu je bil dvoboj zaradi dežja prekinjen. Ko sta se igralca vrnila na igrišče, je Odesnik dobil še drugi zaporedni niz in to je pomenilo konec upanja za Kavčiča, saj je četrti niz bil zgolj formalnost.

Danes obračuna prvega kola v Melbournu ni dočakala Polona Hercog, ki bo lopar zaradi dežja šele v torek prekrižala z Ukrajinko Julijano Fedak. Tudi tretji Slovenec na turnirju, Grega Žemlja, bo dvoboj prvega kola z Benjaminom Beckerjem odigral v torek.

OP Avstralije, 1. kolo, slovenski nastopi:

W. Odesnik (ZDA) : B. Kavčič (Slo) 4:6, 6:1, 6:4, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.