Šport
26 ogledov

''Ko gre zares, govoriva angleško''

boris becker novak đoković EPA
Srbski tenisač Novak Đoković je vknjižil prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Borisa Beckerja, ki ga poleg teniških veščin uči tudi nemškega jezika.

Novak Đoković, ki v teniški karavani slovi kot poliglot, je razkril, kako poteka sodelovanje z nekdanjim prvim igralcem sveta Borisom Beckerjem.

boris becker jelena ristić | Avtor: EPA EPA
''Pogovarjava se pol angleško, pol nemško,'' je dejal srbski tenisač. ''Ko se pogovarjava o resnih stvareh, takrat govoriva angleško. Moje znanje nemškega jezika še ni dovolj dobro za pogovor o resnih stvareh. Sprejel je mojo prošnjo, da z mano čim več govori v nemščini, ker bi rad osvežil svoje znanje,'' je dodal drugi igralec sveta.

''Med 12. in 16. letom sem veliko govoril nemško, potem pa ne več. Lahko govorim zdaj, vendar ne boste razumeli,'' je povedal Đoković, ki govori srbsko, angleško, italijansko in francosko, vse bolje pa se znajde tudi v nemščini in celo kitajščini.

Štirikratni zmagovalec OP Avstralije je svoj pohod na peti, rekordni naslov v deželi tam spodaj začel s prepričljivo zmago proti Slovaku Lukašu Lacku. ''Oba upava, da bodo rezultati prišli že v Avstraliji. Trdo sem delal v zadnjih štirih tednih. Verjamem, da se bo trdo delo obrestovalo, tako kot se je v preteklosti. Boris zelo dobro opazuje mojo igro in tenis nasploh. Pogovarjava se o veliko različnih stvareh. Poskušava se čim bolje spoznati. Nisem pričakoval, da se bova po dveh, treh tednih tako dobro razumela,'' je zaključil zmagovalec šestih turnirjev za grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.