Šport > Kolesarstvo
4314 ogledov

Bernala med brutalnim vzponom preganjala norca z motornimi žagami

Egan Bernal Profimedia
Navijači, kot recimo Slovenci tekom "slovenske etape" Gira, znajo na kolesarskih dirkah pričarati naravnost čarobno vzdušje. Nekateri pa včasih preprosto pretiravajo...

Če že dež, hladne temperature in boj za rožnato majico niso bili dovolj velika vzpodbuda, da Egan Bernal na 16. etapi Dirke po Italiji s ciljem v Cortini d'Ampezzo da vse od sebe, sta za to poskrbela dva gledalca, ki sta tekla ob boku izjemnega Kolumbijca tekom vzpona na Passo Giao, ki sta mu zagotovo po žila pognala nekaj dodatnega adrenalina.

Samo etapo je bilo praktično nemogoče spremljati, saj zaradi katastrofalnega vremena nismo bili deležni televizijske slike in smo ves razplet 16. etape in boj za rožnato majico lahko spremljali le preko GPS podatkov. Tekom dirke tako praktično nihče ni mogel opaziti bizarnega incidenta, do katerega je prišlo tekom odločilnega vzpona.

Toda italijanska televizijska hiša RAI Sport je že kar nekaj časa po koncu etape vendarle uspela naložiti posnetek celotnega dogajanja. Če izvzamemo izjemno predstavo Egana Bernala, ki je s svojim nastopom še povečal skupno prednost ter se zacementiral v vodstvu, je najbolj zagotovo izstopal posnetek dveh norih navijačev, ki sta z vklopljenima motornima žagama tekla ob boku šampiona ekipe Ineos Grenadiers.

Profesionalni kolesarji so se sicer tekom let že navadili na norčije številnih gledalcev, kot so kazanje riti, nošenje Boratovih kopalk, bežanje pred ljudmi, ki so oblečeni v dinozavre, velike injekcije ali inhalatorje, toda bežanje za preživetje pred ljudmi z vklopljenimi motornimi žagami je nekaj povsem novega.

Bernal omenjenega para sicer morda sploh ni opazil, ali pa sta ga oba gledalca še dodatno motivirala, saj je v skupnem seštevku še nekoliko povečal svojo prednost, katera se je nato rahlo zmanjšala po 17. etapi. A izjemnemu Kolumbijcu še vedno odlično kaže v boju za skupno zmago, saj ima pred Damianom Carusom 2 minuti in 21 sekund prednosti, medtem ko Simon Yates zaostaja za 3 minute in 23 sekund, vsi ostali favoriti pa zaostajajo že za več kot 6 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice