Šport > Kolesarstvo
458 ogledov

Pogačar opozarja na nevarnost tranzicijskih etap

Pogačar Epa
V 11. etapi kolesarske dirke po Franciji bodo na svoj račun spet prišli sprinterji.

Danes bo na kolesarski dirki po Franciji na sporedu 11. etapa od Clermont-Ferranda do Moulinsa (179,8 km). Ta bo po vsej verjetnosti namenjena sprinterjem, ki so bili v zadnjih dneh nekoliko v ozadju.

V skupnem seštevku ne gre pričakovati sprememb, čeprav drugouvrščeni slovenski as Tadej Pogačar opozarja tudi na te tranzicijske etape.

Jonas Vingegaard in Wout van Aert Tour Šport Vingegaard odločno zanikal: Ne, to se ne bo zgodilo

Že na prost dan je 24-letni kolesar s Klanca pri Komendi opozarjal na previdnost v prvih treh etapah drugega tedna. Torkovo deseto je na koncu dobil Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious), tudi favoriti pa so morali v prvi uri in pol pretegniti noge po napadu naveze Pogačar-Vingegaard.

"Drugo etapo ta teden bi lahko zaznamoval sprint, lahko pa bi šlo tudi za pobeg, mogoče z (Matejem op. a.) Mohoričem," je na ponedeljkovi spletni novinarski konferenci Pogačar med favoriti za 11. etapo omenil slovenskega kolesarja v ekipi Bahrain Victorious.

Tadej Pogačar Zaprl jim je usta Šport Pogačar odgovarja Jumbo-Vismi in Vingegaardu: "Niste še videli ..."

"V tretji od teh etap spet kaže na pobeg. Za nas, ki ciljamo na skupni seštevek, to ne bodo ravno etape za počitek. Še vedno bo treba pritiskati na pedala in biti pozoren na vse pasti. To bodo vseeno zanimivi dnevi, potem se pa res začne," je še dodal slovenski as.

V skupnem seštevku ima za Dancem Jonasom Vingegaardom še vedno 17 sekund zaostanka. Tretji Avstralec Jai Hindley zaostaja že 2:40 minute.

Razmerja bi se utegnila spremeniti v petek, ko bo na sporedu prva od treh zaporednih gorskih etap do konca drugega tedna.

Tadej Pogačar 10. etapa Šport Nor začetek etape tudi po zaslugi Pogija, na koncu lep skok Bilbaa po lestvici

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.