Šport > Kolesarstvo
7564 ogledov

Pogačar zablestel že tretji tekmovalni dan nove sezone!

Tadej Pogačar Profimedia
Stefan Bissegger (EF Education – Easy Post) si je z izjemnim kronometrom privozil zmago na tretji etapi in majico vodilnega na Dirki po ZAE. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pa je z odlično predstavo na kronometru napovedal napad na skupno zmago.

Švicarski specialist za kronometer Stefan Bisseger je na tretji etapi Dirke po ZAE uspel premagati celo aktualnega svetovnega prvaka v vožnji na čas Filippa Ganno (Ineos Granadiers) ter se tako veseliti prestižne zmage.

Bissegger se je na 9 kilometrov dolgi popolnoma ravninski trasi maščeval Ganni za lanski poraz, ko je Italijan dobil edini kronometer Dirke po ZAE, Švicar pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Dirka po ZAE | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladenič iz Švice je s progo tokrat opravil v vsega 9 minutah in 43 sekundah, kar je bilo dovolj, da je za sedem sekund prehitel prvega favorita preizkušnje.

A če je bilo zelo napeto v samem boju za zmago, ni bil nič manj zanimiv niti obračun med favoriti za skupni seštevek. Izmed vseh je s progo najhitreje opravil povratnik med kolesarsko elito Tom Dumoulin (Jumbo-Visma), ki je na tretjem mestu z zaostankom 14 sekund zaostal le za obema specialistoma za vožnjo na čas.

Dirka po ZAE | Avtor: Profimedia Profimedia

Že na četrtem mestu pa najdemo našega šampiona Tadeja Pogačarja, ki je z izjemnim kronometrom zaostal vsega štiri sekunde za Dumoulinom ter znova dokazal, da je prvi favorit, da ubrani lansko zmago.

Pogačar si je tako privozil pred prvo izmed dveh gorskih etap tudi že nekaj prednosti pred največjimi nasprotniki, saj je njegov moštveni kolega Joao Almeida zaostal za dodatne štiri sekunde, Astanin Aleksander Vlasov za sedem, Ineosov Adam Yates za enajst, Quick-Stepov Fausto Masnada za dvajset, Bahrainov Pello Bilbao za dvaindvajset ter DSM-ov Romain Bardet za osemindvajset sekund.

"Proga je bila res hitra, ritem pa visok, nisi mogel veliko hitreje voziti. Ob vožnji proti cilju je šlo le na surovo moč, naredil sem največ, kar sem lahko. Sem zadovoljen, čas je v redu, ekipa tudi, tako da se že veselimo jutrišnje in naslednjih etap," je dejal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Bissegger pa je z današnjo zmago tudi prevzel rdečo majico vodilnega, pred Ganno pa ima sedem sekund prednosti. Na tretje mesto se je uspel pred Dumoulina in Pogačarja vriniti še Jasper Philipsen, ki je danes dostojno branil rdečo majico ter zelo malo izgubil v skupnem seštevku. Za Švicarjem zdaj zaostaja za dvanajst sekund. Na četrtem mestu v skupnem seštevku je po novem Dumoulin, ki zaostaja štirinajst sekund, pred Pogačarjem pa ima štiri sekunde prednosti. 

Do konca dirke nas poleg dveh ravninskih čakata še dve gorski etapi (sredina in sobotna), na katerih bo verjetno prav izjemni Nizozemec glavni nasprotnik našemu Pogačarju, ki pa se bo moral obenem paziti predvsem tudi Almeide, Vlasova in Adama Yatesa.

Drugi slovenski predstavnik Luka Mezgec (BikeExchange - Jayco) je bil danes 84. z 1:04 minute zaostanka. V skupnem seštevku prav s takšnim zaostankom zaseda 72. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.