Šport > Kolesarstvo
962 ogledov

Pogačarju že danes pretijo ekstremne razmere

Pogačar Epa
Tadej Pogačar v zadnji teden dirke po Italiji vstopa z velikansko prednostjo pred zasledovalci.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo zadnji teden dirke po Italiji začel kot prepričljivo vodilni. Pred gorsko 16. etapo od Livigna do Monte Pana nad Santo Cristino (206 km) ima pred najbližjimi zasledovalci kar 6:41 minute naskoka.

Pogačar Priznanje rivala Šport Vsi so vedeli, kaj pripravlja Pogačar, storiti niso mogli ničesar

V skupnem seštevku mu je najbližje Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), tretji je Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe) z zaostankom 6:56 minute.

Oba sta bila del skupine kolesarjev, ki je v nedeljski kraljevski etapi za zmagovalcem Pogačarjem zaostala slabe tri minute. Slovenski as je s četrto etapno zmago na Giru že tako rekoč odločil vprašanje zmagovalca, a tudi v zadnjem tednu ostaja nekaj pasti.

Tadej Pogačar Giro Šport Bivši slovenski kolesar 19 let držal rekord, nato je prišel Pogačar Tadej Pogačar Po zmagi Šport Pogačar: "Ko sem bil mlad, sem gledal Quintano in Frooma ..."

Za začetek predvsem z novo gorsko etapo, ki bi jo lahko ob 4350 višinskih metrih zaznamovalo tudi slabo vreme. Na najvišjem prelazu Umbrail (2498 n. v.) naj bi celo snežilo.

Zato so organizatorji pripravili različne protokole ob morebitnih ekstremih razmerah, kot so nekajminutna nevtralizacija dirke na vrhu najvišjega prelaza, razdeljevanje toplih oblačil iz posebnih avtomobilov in podobno.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogi vas vabi: "Upam, da se nas čim več nabere za nov šov" Tadej Pogačar Video Šport Ste to opazili? Dva smučarja pred ciljem preskočila Pogačarja

V kolikor bodo prireditelji izpeljali celotno traso, se bodo po prečkanju najvišjega prelaza dirke po 50 km etape kolesarji podali v dolino proti Bolzanu, nato pa v zadnjih 36 km sledi stopničasto vzpenjanje do Monte Pana nad Santo Cristino.

Prvi del klanca je dolg 23,3 km s povprečnim naklonom 4,7 odstotka, nato pa sledi še 7,6 km dolga pot navkreber do cilja s povprečnim naklonom 6,1 odstotka.

Domislica Šport "Konec je, mrtev sem!" Nemočni Madžar citiral Pogačarja

Na dirki nastopata še dva Slovenca, Domen Novak je v službi svojega kapetana Pogačarja pri emiratih, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) pa bo prežal na morebitne priložnosti med ubežniki. Luka Mezgec je odstopil pred sobotno etapo.

Kolesarji se bodo na pot iz Livigna podali ob 11.30, ciljno črto pa bodo prečkali predvidoma po 17.15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.