Šport > Kolesarstvo
3811 ogledov

Pogi pred prvim vrhuncem sezone: Tukaj je najtežje zmagati

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar med favoriti za zmago na dirki Milano - Sanremo.

Medtem ko je večina kolesarskih zvezdnikov nastopala na dirkah Pariz - Nica in Tirreno Adriatico, se je Tadej Pogačar po veličastni zmagi na preizkušnji Strade Bianche v miru pripravljal na prvi spomenik tega leta. V zadnjih dneh je že večkrat objavil fotografije predvsem s slovitega vzpona na Poggio, kjer se je v zadnjih letih tudi odločala dirka Milano - Sanremo.

Leta 2022 je sicer na spustu do odločilne prednosti prišel Matej Mohorič za edino slovensko zmago na klasiki, ki poteka od leta 1907, lani pa je že na koncu vzpona odločilno napadel Mathieu van der Poel. Slednji bo tudi tokrat eden najresnejših Pogačarjevih tekmecev. 

"Nisem si mogel želeti boljšega začetka sezone," je za spletno stran ekipe UAE Team Emirates po zmagi na Strade Bianche izjavil slovenski šampion. "Celotno moštvo dobro nastopa in zbira odlične rezultate, želimo si ostati na tej poti. Komaj čakam na Milano - Sanremo. Cilj niti ni tako daleč od Monaca, kjer živim, zato zadnji del dirke in zaključni vzpon zelo dobro poznam," je še dodal Pogačar.

Ta je doslej zbral že pet zmag na kolesarskih spomenikih. Kar trikrat v zadnjih treh letih je dobil dirko po Lombardiji, po enkrat pa je bil najhitrejši na dirki Liege - Bastogne - Liege (2021) in dirki po Flandriji (2023). Od spomenikov mu tako manjkata le še uspeha na Pariz - Roubaixu in Milano - Sanremu.

"Že v preteklosti smo videli, da je to ena izmed dirk na kateri je najtežje zmagati, pride lahjko do številnih razpletov. Zagotovo bomo pripravili načrt in poskušali narediti, da se bomo znašli v čim boljšem položaju. To je dirka, ki bi jo nadvse rad dobil," je izjavil Pogačar.

Poleg van der Poela naj bi med največje favorite med drugimi sodila še Tom Pidcock in Mads Pedersen.

Ekipa UAE bo za prvi spomenik leta zelo močna, poleg Pogija bodo nastopili še Brandon McNulty, ki se je na dirki Pariz - Nica uvrstil na zmagovalni oder, specialist za klasike Tim Wellens, Alessandro Covi, Marc Hirschi, Diego Ulissi in še drugi slovenski kolesar moštva Domen Novak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice