Šport > Kolesarstvo
21746 ogledov

Pred začetkom etape velikanski šok za Pogačarja

Tadej Pogačar Rafal Majka Profimedia
Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je pred začetkom 17. etape na dirki po Franciji izgubil še enega pomočnika.

Poljak Rafal Majka (UAE Team Emirates), moštveni kolega in eden ključnih pomočnikov slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja, zaradi poškodbe ne more nadaljevati dirke po Franciji, je sporočila njegova ekipa.

Razlog za njegov predčasen umik ni okužba s covidom-19, temveč natrgana stegenska mišica.

"Ko je imel Majka v 16. etapi mehanske težave, ko se mu je strgala veriga na kolesu, se je tudi poškodoval. Izkazalo se je, da ima natrgano mišico, zato žal ne bo mogel več dirkati," je pojasnil ekipni zdravnik Adrian Rotunno.

Tadej Pogačar in Rafal Majka | Avtor: Profimedia Profimedia

Majka je sicer že pred dnevi povzročil preplah v ekipi, ko je bil pozitiven na testu za covid-19. K sreči za Pogačarja zaradi visoke vrednosti CT ni predstavljal nevarnosti za širjenje virusa in je lahko nadaljeval dirko.

Pogačar je na 109. izvedbi dirke po Franciji, kjer napada tretjo zaporedno zmago, izgubil že štiri pomočnike. Najprej sta zaradi okužbe z novim koronavirusom odpadla Novozelandec George Bennett in Norvežan Vegard Stake Laengen, v torek pa se je zaradi želodčnih težav poslovil še Švicar Marc Soler.

Komentarjev 3
  • jakec1575 14:30 20.julij 2022.

    Fant je star 23let. Vsa cast mu za strese brez ekipe. Karkoli bo, bo zelo veliko. Verjamem, da je Rogla fejst fant, a pbakrat je imel polno ekipo. Tour mu se ni.naklonjen. navijam za oba carja. Think big or go ...prikaži več home. Komentatorji pa predlagam eno traso tako privat. Nesrecniki

  • Miller 14:10 20.julij 2022.

    Ah pimpek... Nič ne bo

  • Boris 13:47 20.julij 2022.

    Nič jokat, saj ste hoteli da sam zmaga dirko. Žal so to v ekipnih športih bolj mokre sanje ...