Šport > Kolesarstvo
376 ogledov

Roglič pred zelo zahtevno preizkušnjo

primož roglič Epa
Vodilni kolesar na dirki po Španiji Primož Roglič ima po dveh etapah štiri sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo v tretji etapi dirke po Španiji branil rdečo majico v zelo zahtevni etapi od Santo Domingo de Silosa do gorskega cilja na Picon Blancu (202,8 km). S tem zelo zahtevnim vzponom se bo 31-letni Kisovčan spopadel prvič.

primož roglič Vuelta Šport Tako se je pri prvem branjenju rdeče majice odrezal Roglič

Današnja etapa velja za drugo najdaljšo letošnje dirke po Španiji, za konec pa sledi zelo zahteven ciljni vzpon, dolg 7,6 km s povprečnim naklonom 9,3 odstotka. Roglič se na Picon Blanco še nikoli ni povzpel.

"O tem zaključku ne vem nič. Jutri bomo videli, ali nam bo vzpon všeč," je pogovor z organizatorjem v nedeljo sklenil vodilni v skupnem seštevku.

aranburu Po dveh urah Šport Ko je videl, kaj mu je storil Roglič, se mu je zlomilo srce

Roglič bo branil štiri sekunde naskoka pred Špancem Alexom Aranburujem (Astana-Premier Tech) ter deset pred Avstralcem Michaelom Matthewsom.

V zahtevnem zaključku bosta Aranburu in Matthews težko držala ritem z Rogličem, bodo pa morali številni hribolazci že v tretji etapi napasti v lovu na izgubljene sekunde v prvih dveh etapah. Med njimi so predvsem Kolumbijec Egan Bernal (+0:27), Španec Mikel Landa (+0:39), Britanca Adam Yates (+0:51) in Hugh Carthy (+1:11) ter Rus Pavel Sivakov (+1:37).

Na Vuelti nastopajo še trije Slovenci. V boju za rdečo majico je Jan Polanc trenutno osmi (+0:15), Luka Mezgec (BikeExchange) je 35. (+0:31), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa 51. (+0:46).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice