Šport > Kolesarstvo
3787 ogledov

Rogličev kolega v vse večjih težavah zaradi dopinga

Michel Hessmann Profimedia
Tudi B vzorec je bil pozitiven.

Nemški kolesar Michell Hessmann je po dirki po Italiji padel na dopinškem testu. Tik pred tem je kot član Jumbo-Visme prispeval lep delež k skupnem zmagoslavju Primoža Rogliča na omenjeni tritedenski dirki. Nemec je uporabljal diuretik, z njim pa si je zmanjševal telesno težo.

Hessmann, ki ga je nizozemsko moštvo nemudoma suspendiralo, je po prvem pozitivnem testu zahteval še B vzorec, ki pa je zdaj potrdil prisotnost nedovoljenega sredstva. Novico je objavil Badische Zeitung in pri tem navedel vir znotraj nemške protidopinške agencije.

Michel Hessmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvaindvajsetletnemu Nemcu zdaj grozi dolgotrajen suspenz, a to ni edina kazen, ki ga lahko doleti. V Nemčiji je uporaba dopinga tudi kriminalno početje, za svoja dejanja pa bi lahko nemški kolesar tako prejel tudi zaporno kazen.

Hessmann, ki je bil lani skupno tretji na prestižnem Tour de l'Avenirju, je na Giru osvojil 33. mesto. Del Jumbo-Visme je vse od leta 2020, ko se ji je pridružil kot član razvojne ekipe. Za prvo moštvo je podpisal leta 2022 in sklenil sodelovanje do konca sezone 2024.

Komentarjev 3
  • janez093 20:10 03.november 2023.

    Nobeden ne gre na navadne žgance. Čim poprej jih hudič vzame toliko bolje ,..z našimi promotorji CEPLJENJA,..

  • jakec1575 19:08 03.november 2023.

    Kako je diuretik lahk doping v kolesarstvu? Ajde v boksu pri tehtanju. Diuretik povzroci dehidracijo. Pospeseno izlocanje vode. Samo 2% dehidracija pa povzroci 10% moci. Kar je veliko vec kot kaksna kilca manj zaradi dehidracije.