Šport > Kolesarstvo
40004 ogledov

Slovenski sprinter razočaran! Meni, da je Pogačar zmagal na nepošten način

Luka Mezgec Sportida
Pogačar je z zmago na zadnji etapi dirke po Sloveniji potrdil, da je nesporni vladar slovenskih cest, a je po mnenju Luke Mezgeca vseeno imel nepravično pomoč v zadnjih kilometrih poslednje etape.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec dirke po Sloveniji. V skupnem seštevku je obdržal prednost pred moštvenim kolegom Poljakom Rafalom Majko, potem ko je dobil tudi zadnjo etapo od Vrhnike do Novega mesta, ko se je za etapno zmago v sprintu pomeril z Matejem Mohoričem (Bahrain-Victorious), medtem ko je Poljak zaostal za 4 sekunde

Pogačar je dobil zadnjo etapo, potem ko je silovito napadel 10 kilometrov pred ciljem na vzponu na Trško goro (2 km/9 %) ter bil v Novem mestu najboljši tudi v ciljnem sprintu trojice, v kateri sta bila še Mohorič in Majka. Slednji se niti ni želel vplesti v boj za zmago, oba Slovenca pa sta silovito sprintala, močnejši je bil Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Danes smo šli v zadnjo etapo branit zeleno majico. Bilo je težko. Pri Bahrain-Victoriusu so na Trško goro močno napadali, zato sem se odzval tudi sam s protinapadom. Na koncu sem dal vse od sebe in hotel nagraditi delo vseh moštvenih kolegov pri UAE Team Emirates. Z Matejem sva se pogovarjala predvsem o tem, da ne bomo tvegali do sprinta, na koncu sem bil močnejši," je za TV Slovenija dejal Pogačar.

Doslej je v Sloveniji slavil v treh etapah, prvič v Novem mestu. "Vedno sem si tukaj želel sprintati, ampak je bilo okoli mene preveč kolesarjev. Letos je bila Trška gora prav narejena za takšen zaključek. Res sem vesel, da sem imel priložnost in da sem jo lahko izkoristil," je še dodal na koncu dobitnik tako zelene majice zmagovalca kot rdeče za najboljšega po točkah.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar se je tako na zadnji dan veselil skupne zmage, zmage v razvrstitvi za najboljšega po točkah ter tudi etapne zmage, a vsaj do slednje je po mnenju slovenskega sprinterja Luke Mezgeca prišlo na precej sumljiv način, čeprav Pogačar pri tem seveda ni bil ničesar kriv.

Kolesar ekipe BikeExchange-Jayco je bil namreč edini, ki je vodilni trojici uspel po vzponu in spustu s Trške gore dokaj uspešno slediti, nekaj časa je po ravnih cestah proti Novemu mestu uspel celo zmanjševati razliko, nato pa so vodilno trojico prehitela določena spremljevalna vozila, med drugimi tudi tisto z direktorjem dirke, ter neprevidno nudila vodilnim kolesarjem zavetrje, ki so ga slednji izkoristili, da so dokončno zlomili voljo slovenskega sprinterja.

Vodilna trojica se je Mezgecu tako v ključnem trenutku, ko se ji je že zelo nevarno približal, z lahkoto odpeljala ter zlomila njegovo voljo. Mezgec je nato povsem popustil ter počakal na zasledovalno skupino, s katero je nato pripeljal do cilja ter suvereno dobil sprint za četrto mesto. Glede na svoje sprinterske sposobnosti bi sicer Mezgec veljal za prvega favorita za zmago, če bi mu le uspelo ujeti vodilno trojico.

"Verjetno bi jih ujel, če ne bi bilo avtomobilov. A na koncu so avtomobili krojili dirko. Približal sem se jim, potem pa se je pred njih postavil avtomobil in v desetih sekundah so se spet odpeljali za sto metrov. In takrat mi je vse dol padlo, proti avtomobilom ne morem tekmovati," je povedal razočarani Mezgec.

Luka Mezgec | Avtor: Sportida Sportida

Bogdan Fink Slovenska pentlja Šport Direktor dirke po Sloveniji: "Iztekla se nam je licenca, toda ..." Tadej Pogačar Pogačar: Šport "Zagotovo bom še kdaj nastopil na dirki po Sloveniji" Tadej Pogačar, Matej Mohorič Dirka po Sloveniji Šport Zadnji metri etape odločili skupnega zmagovalca Dirke po Sloveniji!
Komentarjev 3
  • Idioti 10:52 24.junij 2022.

    Voznik avta je moral zabremzati in Pogačar bi usekal vanj , kajti dobro ve , da se v zavetrju vodilni ne sme voziti ! Mezgec je Zmagovalec zadnje etape , Pogačarja bi pa morali kaznovati s 5 minutami , da ...prikaži več bo vedel krasti za drugič med Slovenci ! Zakj je zapeljal v zavetrje ? Ker je dobro vedel , da jih bo Mezgec dohitel in da v šprintu nobeden od njih tri nima proti Mezgecu nobenih šans !

  • rd2dmk2 08:52 21.junij 2022.

    tole je tako kot bi na nogometno tekmo prišel en in ragbija pa sšistil pod pred napadalcem. mislim in temu pravijo šport. že tako imajo pomočnike. saj pravim šah je edini pravi šport

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 22:33 20.junij 2022.

    Že skoz govorim, da je Pogačar pizdek in najbolj nefer biciklist v na svetu!!

Sorodne novice