Šport > Kolesarstvo
74374 ogledov

Velikanski škandal na Giru, diskvalificirali 24 kolesarjev

Profimedia
Nezaslišana poteza udeležencev dirke Giro NextGen, na kateri se merijo kolesarji do 23 let.

Po koncu dirke po Italiji, katero je prvič v karieri osvojil Primož Roglič (Jumbo-Visma), so na vrsto prišli še mladi kolesarji do 23 let, ki se v teh dneh merijo na dirki NextGen Giro, znani tudi po imenoma Baby Giro ali U23 Giro.

Po treh pretežno ravninskih etapah so morali kolesarji v četrti etapi prečkati znameniti prelaz Stelvio, kjer pa je prišlo do masovnega kršenja pravil.

Posnetki, ki jih je prvi objavil Tuttobiciweb, razkrivajo, da si je dva ducata kolesarjev pri vožnji navkreber pomagalo z držanjem za spremljevalna vozila in si tako na nedovoljen način poenostavilo svoje delo.

Disciplinski organi so v zvezi s kršitvijo diskvalificirali 24 kolesarjev in voznike štirih spremljevalnih avtomobilov. Vsa štiri vozila so bila odstranjega s tekmovanja brez možnosti zamenjave. 

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Najbolj na udaru se je znašla ekipa ASD GC Sissio, ki je s svojim spremljevalnim vozilom vlekla celo gručo kolesarjev, po diskvalifikaciji štirih tekmovalcev pa bo od prvotne peterice lahko dirko nadaljeval samo še en njihov predstavnik. 

Veliko izgubo sta utrpeli tudi moštvi Ciclista Rostese in Technipes #inEmiliaRomagna s po tremi diskvalifikacijami.

Nekaj kolesarjev si je pomagalo tudi s policijskim motorjem, katerega voznik jim je rade volje priskočil na pomoč. 

Kršitelji so bili ob izključitvi z dirke kaznovani še z globo v višini 100 švicarskih frankov (102,5 evra) in odvzemom 25 točk na svetovni jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Enaka denarna kazen je doletela tudi štiri člane strokovnega štaba, ki so sodelovali v tej farsi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • satir 08:04 16.junij 2023.

    jaz mam raje lastne baterije...ob avtu smrdi, pa še drenjat se ni treba, če pa vzameš malo dopinga pa kaj proti bolečinam, pa kakšno poživilce v prahu iz andov....pa letiš...

  • jurij2 19:09 15.junij 2023.

    Kdo je dovolil snemanje.dokazi so nezakoniti posnetki

Sorodne novice