Šport
34 ogledov

Konec upov za Flisarja: CAS zavrnil pritožbo

filip flisar olimpijske igre soči smučanje prostega sloga kros Reuters
Mednarodno športno razsodišče (CAS) je po hitrem postopku zavrnilo pritožbi slovenskega in kanadskega olimpijskega komiteja na razplet tekme v smučarskem krosu.

Nosilci kolajn tako ostajajo Francozi Jean-Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, je danes sporočila pisarna za hitre primere Mednarodnega športnega razsodišča (CAS).

Olimpijska komiteja Slovenije in Kanade sta v Sočiju dan prej vložila pritožbo zaradi razpleta moške preizkušnje v smučarskem krosu. Slovenci in Kanadčani so menili, da so si Francozi do kolajn pomagali s kršenjem pravil pri oblačilih tekmovalcev.

Najboljši trije, Chapuis, Bovolenta in Midol, naj bi priredili hlačnice tekmovalnih dresov, tako da so obvezno širšo gubo na oblačilih utrdili s kemičnim sredstvom in je bila med vožnjami trdna ter je imela zato aerodinamični učinek, kar pa je v nasprotju s pravili te discipline.

Oba komiteja sta pritožbo pred tem že vložila na Mednarodno smučarsko zvezo (FIS), a jo je ta zavrnila, ker je bila vložena prepozno, zato sta se obrnila še na CAS. Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman.

Komentarjev 1
  • franke 12:25 23.februar 2014.

    NA OLIMPIJSKIH IGRAH NISO TAKO NATANČNI SODNIKI KOT V POKALU.