Šport
24 ogledov

Kopitar: Ne zganjamo panike

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar ima po polovici sezone 2016/17 v ligi NHL mešane občutke.

Ekipa Anžeta Kopitarja je ob polovici sezone na meji uvrstitve v končnico, kot kapetan Los Angelesa pa je prepričan, da bodo lahko s soigralci izboljšali raven igre in naredili odločilen korak, je pojasnil v pogovoru za svojo spletno stran.

V 11. sezoni v NHL Kopitar na zadnji tekmi dosegel že 247. zadetek, s tem je zdaj na šestem mestu lestvice strelcev Los Angelesa, prehitel je tudi legendarnega Wayna Gretzkyja, ki se je ustavil pri številki 246 golov za Kralje. Tekma z Dallasom je bila za Kopitarja jubilejna 800. v njegovi karieri. "Glede na to, da sem že nekaj časa tukaj v Los Angelesu, sem tudi jaz mogoče malo presenečen, da ti mejniki prihajajo. So pa zelo prijetni in kažejo, da se moja kariera lepo razvija," je dejal prvi slovenski hokejski zvezdnik.

Na pravi poti, da steče

V sezoni 2016/17 je tudi kapetan ekipe, prvič doslej, a to ne pomeni dodatne obremenitve. "Imel sem se za enega izmed nosilcev igre v naši ekipi, zdaj niti ni toliko drugače. Mogoče je preveč bremena, ker letos moje številke niso takšne, kot si jih želim. Drugače pa mislim, da se kar v redu navajam na vse skupaj." O domnevno nehvaležni vlogi kapetana kraljev pravi: "Če bi se s tem obremenjeval, ne bi bil v položaju, kot sem. Daleč od tega, da bi bila ta črka C zakleta. Ne vem, zakaj moja igra ne steče, sem pa na pravi poti, da bo stekla."

Anže Kopitar | Avtor: Profimedias Profimedias
Polovica sezone je za igralci, njegov klub LA je na meji za končnico, preplaha pa v kalifornijski ekipi še ni. "Panike ne smemo zagnati. Se pa vsi zavedamo, da lahko in moramo igrati bolje. Trenutno nismo v končnici, to pa je seveda treba popraviti. Naš cilj je seveda, da se tja uvrstimo, vemo pa, da je še kar nekaj tekem do konca sezone. Bo pa treba igrati bolje."

Čeprav je zdaj kapetan, se prav veliko ni spremenilo, v pol sezone pa je le nekaj novih obveznosti: "Nič velikega, pač stvari, ki pomenijo vsakdanjo komunikacijo, s trenerji, s športnim direktorjem ... tega je malo več kot prej." Za zdaj pa tudi še ne čuti pretirane potrebe po tem, da bi povzdignil glas v garderobi, upa pa, da česa takega niti ne bo potreboval.

O tem, kam lahko pride njegova ekipa, pa pravi: "Mi v garderobi vemo, česa smo sposobni oziroma kakšni so realni cilji. Vsi vemo, da so poškodbe sestavni del športa. Glede na vse, ki smo jih imeli, smo še vedno zelo dobro na lestvici, a bo treba raven igre dvigniti, če se bomo želeli uvrstiti v končnico." Tudi sam je imel nekaj manjših težav s poškodbami, a pravi, da je zdaj vse v mejah normale.

O tekmecih v sezoni pa pravi: "Columbus je letos presenetil v pozitivnem smislu. Ampak moramo vedeti, da je liga NHL zelo enakovredna. Vsaka ekipa je sposobna sestaviti tak niz, kot so ga oni. A smo vsi zelo enakovredni, ekipe so zelo blizu."

anže kopitar los angeles kings | Avtor: Profimedias Profimedias

Na koncu se je Kopitar dotaknil tudi tekme zvezd v ligi NHL. Nekajkrat je že bil udeleženec tega spektakla, letos, ko bo konec januarja prizorišče prav njegov domači hokejski dom Staples Center, pa ga ne bo zraven. Po eni strani mu je sicer žal, po drugi pa pravi, da mu bo dodaten počitek prišel kar prav: "Seveda bi bilo zelo lepo iti na All Star, a mi bo letos, glede na to, da sem odigral že kar nekaj hokeja, počitek prišel zelo prav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.