Šport
198 ogledov

Kopitar povsem na dnu

anže kopitar los angeles kings
Težki časi za slovenskega hokejskega zvezdnika.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Anže Kopitar, so vnovič pokleknili na domačem ledu. V Staples Centru jih je ekipa Toronto Maple Leafs premagala s kar 5:1 in tako prizadejala kraljem še 12. poraz na 17 tekmah v tej sezoni. To je bila tudi tretja zaporedna tekma brez osvojene točke, po njej so kralji najslabša ekipa lige NHL.

Nazem Kadri se je za goste dvakrat vpisal med strelce, John Tavares se je izkazal z golom in dvema podajama, po enkrat sta zadela še Morgan Rielly in Andreas Johnsson ter pomagala Torontu do četrte zmage na zadnjih petih tekmah. Vratar Frederik Andersen je zbral 22 obramb in Javorjevi listi so zlahka odpihnili najslabšo ekipo lige.

Edini zadetek za domače je dosegel Adrian Kempe, Kopitar je odigral 18:29 minute in v tem času v statistiko vpisal le en strel proti vratom tekmeca. Sama tekma je pokazala, da so hokejisti Los Angelesa trenutno prepočasni, da bi se resno upirali tekmecem. "Od prve akcije naprej smo začeli," je dejal Mitch Marner, ki je v statistiko kanadske ekipe vpisal dve podaji, po tekmi pa je moral tudi k zdravniku po nekaj šivov, potem ko ga je v drugi tretjini s palico po obrazu zadel Alex Iafallo. "S hitrostjo pri tekmecih izsilimo izključitve. Tega letos še nismo pogosto pokazali, a danes smo res vsi zaigrali hitro in njihova obramba je imela kar precej težav."

Hokejisti Toronta so tudi dobro unovčili številčno prednost na ledu in z igralcem več dosegli kar polovico golov. Izredno učinkoviti so bili kljub dejstvu, da sta manjkala William Nylander in mladi zvezdnik Auston Matthews. Ta je zaradi poškodbe rame manjkal že na sedmi tekmi.

Anže Kopitar NHL Šport Kralji brez gola in še naprej povsem na dnu

"Hitro se moramo zbrati in zmagati na nekaj tekmah. O tem zdaj govorimo že nekaj časa, a če tega ne bomo naredili na ledu, vsi ti dogovori ne pomenijo nič," pa je po novem porazu povedal Kopitar. Naslednjo priložnost, da uresničijo napovedi, bodo imeli hokejisti iz Kalifornije v petek, ko bodo gostovali v Chicagu.

Skupaj je bilo na sporedu kar devet tekem. V derbiju dneva je San Jose, vodilna ekipa pacifiške skupine, s 5:4 ugnal Nashville Predators, vodilno ekipo lige. Tekma je bila polna preobratov, saj je San Jose povedel s 3:0, v zadnjem delu pa so gostje po golu Rocca Grimaldija vodili s 4:3. Joe Pavelski z drugim zadetkom na tekmi in Joe Thornton, ta je zadel dobrih šest minut in pol pred koncem, pa sta poskrbela, da sta točki ostali doma.

Nashville je ostal v vodstvu v ligi, saj je poraz doživela tudi Tampa Bay, najboljša ekipa vzhoda. Z 2:1 je bil od Tampe boljši Buffalo.

Ostali izidi:
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 4:2
New York Islanders - Vancouver Canucks 5:2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1:2
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 6:1
Minnesota Wild - Washington Capitals 2:5
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice