Šport
56 ogledov

Kopitar se je poslovil sklonjene glave

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V hokejski ligi NHL se je končal redni del.

Prvaki iz 2012 in 2014 s kapetanom Anžetom Kopitarjem so zadnji večer po podaljšku izgubili na gostovanju v Anaheimu s 3:4 in sezono sklenili na desetem mestu na zahodu oziroma skupno 22. med tridesetimi ekipami.

Na tekmi so hokejisti z Los Angelesa dvakrat lovili zaostanek, Dustin Brown pa jim je v začetku zadnje tretjine zagotovil minimalno vodstvo, a je Nate Thompson v 52. minuti izenačil in Anaheimu priigral podaljšek. Gol za zmago in prvo mesto Anaheima v pacifiški skupini je po vsega 53 sekundah dodatnega dela igre dosegel Shea Theodore. Anaheim je naslov v skupini osvojil že petič zaporedoma, kar je doslej uspelo sedmim ekipam v ligi.

Kopitar, ki je z izpadom Los Angeles Kings dobil priložnost, da maja zaigra za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Parizu, je na zadnji tekmi ostal brez točk. V celi sezoni oziroma na 76 tekmah jih je zbral 52 - 12 zadetkov, 40 podaj.

Najboljši ekipi v rednem delu sta bili Washington in branilec naslova Pittsburgh, pari prvega kroga končnice pa so: Montreal Canadiens - New York Rangers, Ottawa Senators - Boston Bruins, Washington Capitals - Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks - Nashville Predators, Minnesota Wild - St. Louis Blues, Anaheim Ducks - Calgary Flames in Edmonton Oilers - San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4:3 podaljšek
Anže Kopitar 2 strela v 19:55 za Los Angeles

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 4:1
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 4:2
New York Islanders - Ottawa Senators 4:2
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 2:3
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 3:4 kazenski streli
Washington Capitals - Florida Panthers 0:2
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.