Šport
1004 ogledov

Kopitar skočil med najboljše v ligi

Anže Kopitar
Slovenski hokejski as je blestel na tekmi proti Columbusu.

Anže Kopitar je z dvema goloma prinesel zmago ekipi Los Angeles Kings, ki je na gostovanju v severnoameriški hokejski ligi NHL s 6:4 premagala Columbus Blue Jackets. Kopitar je po izenačenem izidu na 4:4 drugič premagal vratarja tekmecev dve minuti in 14 sekund pred koncem in odločil dvoboj. Podal mu je Dustin Brown, ki je nato minuto in 33 sekund pred koncem plošček poslal v prazno mrežo in postavil končni izid.

Hrušičan je na tekmi preobratov v polno zadel že v prvi tretjini, ko je z natančnim strelom v sedmi minuti dvoboja kot prvi premagal Sergeja Bobrovskija in izenačil na 1:1. V prvih 20 minutah je padlo kar pet zadetkov, gostitelji pa so v drugo tretjino krenili z vodstvom 3:2. Kralji so nato ob podaji Kopitarja izenačili z zadetkom Jaka Muzzina, po golu Drewa Doughtyja pa povedli, a je nato dosežek obeh branilcev z lepim backhand udarcem izničil Sonny Milano

V zadnji tretjini so imeli domači celo nekaj lepših priložnosti, zatresla se je tudi vratnica, a je nato dve minuti pred zadnjim piskom sirene pred gol natančno podal Brown, Kopitar, ki je pobegnil svojemu čuvaju, pa je podstavil palico in poslal plošček v mrežo za 5:4.

NHL Šport Kopitar prispeval k zmagi Kraljev

"Kopitarjeva linija ni bila odlična le v obrambi, ampak tudi zelo učinkovita v napadu. Med tekmo smo sicer videli vzpone in padce na obeh straneh, a da je na koncu tekmo odločil prav ta napad, zame ni presenečenje. Z zmagami na vseh tekmah prevzemamo iniciativo od prvega dne naprej in to se je videlo tudi danes," je bil po tekmi zadovoljen trener Los Angelesa John Stevens, ki tokrat ni mogel računati na napadalca Jeffa Carterja, saj se je ta poškodoval v sredo, ko ga je zadela drsalka in je moral na operacijo leve noge.

Kralji so tako na prvih sedmih tekmah vedno dosegli najmanj točko in po tem kriteriju izenačili klubski rekord iz sezone 1995/96. S šestimi zmagami in porazom po podaljšku na uvodnih sedmih tekmah sezone pa imajo daleč najboljši začetek v zgodovini franšize. Los Angeles je obenem trenutno na drugem mestu NHL (13 točk), dve toči več (15) ima Tampa Bay, vendar tudi dve tekmi več.

Kralji, ki so še vedno edina ekipa lige brez poraza v rednem delu, se lahko na prvo mesto povzpnejo že v prihodnjih dneh na kanadski turneji, saj jih po prostem večeru čaka gostovanje v Torontu, nato pa v Ottawi.

anže kopitar Kraljevsko Šport "Kopitar nikoli ne razočara."

Kopitar se je z novimi tremi točkami sicer zavihtel med najboljše strelce lige v tej sezoni. Zbral je 11 točk s šestimi goli in petimi podajami. Trenutno si deli sedmo mesto med strelci, ima pa večinoma dve tekmi manj od tekmecev. Na listi strelcev je prvi sicer član Tampe Steven Stamkos z 18 točkami. Sledijo mu njegov soigralec Nikita Kučerov (16), oba sta že odigrala devet tekem, St. Louisov Jaden Schwartz (13), Torontov mladi zvezdnik Auston Matthews (12) ter igralca Washingtona Nicklas Bäckström (12) in Evgenij Kuznecov (12).

Kopitar se je s tokratnim dosežkom +5 (razmerje med danimi in prejetimi zadetki ob igri 5 na 5, ko je hokejist na ledu) povzpel celo na prvo mesto v ligi. Skupno ima zdaj razmerje +11. Z enakim dosežkom se lahko pohvali njegov kolega v napadu Brown, sledi pa jima Mathews (+10).

Tampa Bay Lightning NHL Šport Detroit ni ustavil niza Tampe

Skupaj je bilo na sporedu kar 12 tekem. Tampa je vodilna ekipa lige tudi po zaslugi zmage s 7:1 nad aktualnimi prvaki Pittsburghom. Vnovič je blestel Rus Kučerov, ki je dosegel dva gola in je z desetimi goli trenutno najboljši 'golgeter' lige.

Izredno serijo nadaljuje tudi novinec v ligi Las Vegas, ki je po podaljšku ugnal St. Louis s 3:2 in zabeležil že šesto zmago. Vsega 24 sekund pred koncem podaljška je tekmo odločil William Karlsson. Ryan O'Reilly pa je dosegel odločilni gol v podaljšku za zmago Buffala v Bostonu. Pred tem so gostitelji vodili že s 3:0.

Izjemno razpoložen je bil ponoči tudi Logan Couture s tremi goli, a ni mogel preprečiti poraza San Joseja. New York Islanders so jih ugnali s 5:3.

Ostali izidi:
Calgary Flames - Minnesota Wild 2:4
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 2:4
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 4:3
Washington Capitals - Florida Panthers 1:4
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6:3
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 2:1
N.Y. Rangers - Nashville Predators 4:2.

Komentarjev 2
  • ngayabamvuga 11:33 22.oktober 2017.

    Nudimo posojilo od 1.000.000 € Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com

  • ngayabamvuga 11:33 22.oktober 2017.

    Resne ponudbe 48 ur Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 900.000€ E-pošta: borut.martin@gmail.com Hvala