Šport
10 ogledov

Kopitar: "Talenta ogromno, manjkajo izkušnje in fizika"

Slovenija Islandija Stožice kvalifikacije za SP 2014 Kopitar Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je prvi teden priprav na svetovno prvenstvo elitne skupine, maja jo čaka nastop na Švedskem, končala z dvema pripravljalnima tekmama z Italijo. Prinesli sta zmago po kazenskih strelih in tesen poraz, a se zaradi slednjega selektor Matjaž Kopitar ne vznemirja, saj je ekipa šele na začetku priprav.

"Mislim, da je bila druga tekma ne glede na rezultat bistveno boljša. Lahko sem zadovoljen, fantje so se dobro odzvali, včeraj je bilo več nediscipline v določenih elementih igre. Zelo sem zadovoljen. Gotovo pa je vsaka tekma najboljši trening, fantje so to s pridom izkoristili. Imeli smo kratko klop in vem, da so bili tudi zelo utrujeni, a so pokazali veliko," je po sobotni tekmi z Italijani, končala se je z nogometnim izidom 1:0 za zahodne sosede, dejal selektor Matjaž Kopitar.

Prvo tekmo so Slovenci dobili s 4:3 po kazenskih strelih, potem ko so v rednem delu trikrat vodili, a so jih tekmeci tudi trikrat ujeli. Ker v evropskih ligah še potekajo končnice, je večina nosilcev igre Slovenije za zdaj z mislimi še pri klubskih delodajalcih.

Za prvo tekmo v Mariboru, letos so si hokejisti za pripravljalno bazo in prizorišče vseh prijateljskih tekem pred SP izbrali štajersko prestolnico, je imel Kopitar tako na razpolago le peščico izkušenih hokejistov, poleg njih pa še kopico mladih, sicer članov mlajših reprezentanc, ki bodo večjo vlogo v članski dobili v prihodnosti.

Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik, Maks Selan, Klemen Pretnar, Luka Tošič, Miha Štebih, Gašper Kopitar, Rok Pajič, Jan Urbas, Boštjan Goličič, Rok Leber, Luka Bašič, Peter Bizalj, Luka Kalan, Gregor Koblar, Gal Koren, Anže Kuralt in Robert Sabolič so bili tisti, ki so v Mariboru igrali na prvi tekmi (vratarji so bili na obeh tekmah Robert Kristan, Gašper Krošelj in Luka Gračnar), za drugo pa je imela Slovenija na razpolago še manj igralcev.

Zadovoljen klub porazu

Zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na petkovi tekmi, je namreč manjkal strelec dveh golov s tega dvoboja Goličič, Sabolič pa se je začasno vrnil v svoj nemški klub. Kopitar je bil tako prisiljen igrati le s tremi peterkami.

"Večina je storjenega, lahko smo zadovoljni. Mogoče zveni čudno, ampak sem zadovoljen, čeprav smo izgubili. Popravili smo stvari, ki so bile narobe. Talenta je ogromno, manjkajo pa izkušnje in fizika. A veseli me, da fantje razumejo sistem, imajo željo, zmanjšali so število napak, bistveno pa je, da znajo igrati hokej," je črto pod prvi del priprav z mladimi dejal slovenski selektor.

Nedelja bo za slovenske reprezentante prosta, v ponedeljek pa naj bi bila Slovenija že močnejša. Kopitar računa na prihod nekaterih standardnih članov ekipe, Blaža Gregorca, morda Andreja Tavžlja, spet se bo moštvu pridružil Sabolič, če bo finale slovenskega prvenstva med Ljubljančani in Založani končan v dveh tekmah, pa bosta v torek v Mariboru tudi Aleš Mušič in Žiga Pance. V ekipi pa bodo za zdaj ostali tudi vsi igralci, ki so bili doslej v Mariboru.

Priprave bodo Slovenci naslednji teden začinili z novima prijateljskima tekmama, nasprotnik bo po slogu igre povsem drugačen kot Italija, tudi Kazahstanci pa bodo nabrušeni, saj bosta dvoboja v dvorani Tabor zanje zadnja testa pred nastopom na drugoligaškem svetovnem prvenstvu.

"Za njih sta so zadnji pripravljalni tekmi, oni nato odpotujejo na SP. Mi pa smo v povsem drugi fazi priprav, ampak se bomo skušali čim bolje zoperstaviti ekipi Kazahstana, ki je močna, in to bo kar dober test za te mladeniče. Kazahstan je nasprotnik po meri, pokazati bomo morali vso znanje," pravi Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.