Šport
73 ogledov

Koronavirus onemogočil izvedbo tekme v Škofji Loki

rokomet vratnica Profimedia Simbolična fotografija.
V dvorani Poden bi se morali pomeriti zasedbi Urbanscape Loke in Gorenja Velenja.

V rokometnem državnem prvenstvu, ligi NLB, bi morali danes z začetkom ob 18. uri izpeljati zaostalo tekmo 4. kroga. A tekme v dvorani Poden v Škofji Loki med domačo zasedbo Urbanscape Loka in gostujočim kolektivom Gorenja Velenja ne bo. Razlog za odpoved je novi koronavirus. Tekmo so tako vnovič prestavili. Novega datuma še niso določili.

Velenjčani bi danes po prvotnem razporedu morali odigrati tekmo proti ekipi Riko Ribnica, a so tekmo prestavili zaradi zdravstvenih težav v nasprotni ekipi.

Tako se je ponudila priložnost, da odigrajo tekmo iz 4. kroga lige NLB proti Urbanscape Loka. A se je ponovno zataknilo. V škofjeloški ekipi so namreč bili v neposrednem stiku z osebo, ki kaže znake okužbe s koronavirusom.

V Loki so morali zaradi zdravstvenih težav prestaviti tudi članski zbor društva, ki bo po novem 9. novembra.

V tekočem krogu lige NLB bi moralo biti sedem tekem. A odpovedi so se iz dneva v dan vrstile. Igrala se bo zgolj ena tekma tekočega 8. kroga.

V sedmih ekipah so odkrili okužbe z novim koronavirusom. Izola, Slovenj Gradec, Slovan, Trimo, Ribnica, Krka in Loka so ekipe, ki trenutno ne morejo igrati tekem. Edina odigrana tekma 8. kroga bo danes v Dobovi, kjer gostuje Ljubljana.

Popolni so samo prvi trije krogi lige NLB, potem pa so se začele odpovedi, ki se stopnjujejo. Odigranih je bilo 40 tekem, prestavljenih pa 15. Na srečo prihaja krajši premor v ligi NLB, tako da se bo tekmovanje z 9. krogom nadaljevalo 14. novembra.

Rokometni klub Slovenj Gradec je predlagal, da bi se tekmovanje nadaljevalo v mehurčku. Ali je to izvedljivo in v kakšnem obsegu, trenutno preverja predsedstvo združenja, je mogoče prebrati na slovenskem rokometnem portalu rokomet.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice