Šport > Košarka
1077 ogledov

22 točk Dončića v zadnji četrtini, a z napako

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so na domačem parketu izgubil proti Sacramentu s 107:121.

Sacramento Kings so v Dallas pripotovali s popotnico devetih zaporednih porazov. Mavericks so tokrat zaigrali proti najslabši obrambni ekipi lige, a vsaj uvod v dvoboj tega ni pokazal. Že po nepopolnih dveh minutah je Rick Carlisle tako pri zaostanku 0:5 zahteval minuto odmora, vseh pet točk za goste je dosegel center Hassan Whiteside.

Tudi posvet na klopi ni pomagal. Domači so šele na polovici četrtine zadeli svoj drugi met iz igre (2/12) in se s trojko Kristapsa Porzingisa približali na 8:14. Pri tem izidu je Luka Dončić sedel na klop z eno doseženo točko in tremi skoki. Ob njegovem počitku so Kings nato povedli že za 12 točk.

Nadaljevanje je bilo nekoliko boljše za gostitelje. Ti so se predvsem po zaslugi Latvijca obdržali v igri, ob koncu četrtine pa s sedmimi zaporednimi točkami prišli do 20:22. Dallas je imel celo priložnost dobiti četrtino, vendar je tik pred koncem met za tri točke zgrešil Tim Hardaway Jr. Mavericks so tako še na sedmi tekmi v nizu zaostajali po prvih 12 minutah igre. Z metom 6/25 (2/15 za tri točke) je bil zaostanek presenetljivo majhen. 

Košarkarji iz Teksasa so na začetku druge četrtine dvakrat uspeli izenačiti, v drugo je to s košem uspelo Dončiću pri 27:27, a so domači nato povsem 'odpovedali'. Na polovici četrtine je bilo tako spet +10, razlika pa se je kasneje večala vse do glavnega odmora. Na polovici tekme je Dallas zaostajal s 50:67. Luka je ob metu iz igre 3/11 zbral devet točk. Skupni met gostiteljev je bil 17/46, gostov 29/50.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvih dveh napadih tretje četrine so se Mavericks približali na -13, a je kasneje pri Sacramentu vajeti v svoje roke prevzel nekdanji član Dallasa Harrison Barnes, ki je Kings popeljal do 80:59.

Carlisle je zamenjal večino svoje peterke, tudi Porzingisa in Dončića, kar se je naposled obrestovalo, po delnem izidu 15:2 se je Dallas približal na 8 točk zaostanka. V tem obdobju sta blestela Dorian Finney-Smith in Hardaway Jr., svoje je dodal še Jalen Brunson.

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 77:87, po koših Brunsona in Dončića pa so se domači po dolgem času približali na -6. Slovenski zvezdnik se je razigral, v prvi polovici četrte četrtine je zbral kar 14 točk. Zadel je tudi za 98:104, ob tem zahteval še prekršek, a si zaradi ugovarjanja po nekaj sekundah prislužil tehnično napako.

Na drugi strani je bil enako nezaustavljiv De'Aaron Fox, ki je ohranjal prednost svoje ekipe, minuto in pol pred koncem pa je zadel za 115:107. Luka je nato zgrešil trojko, Sacramento pa zadel dva prosta meta za ponovnih +10. Sledila je še zgrešena trojka Porzingisa in dvoboj je bil odločen.

Dončić je dosegel 22 točk v zadnji četrtini, s tem je izenačil najbolj učinkovito četrtino v svoji NBA karieri. Skupno je zbral 37 točk, 8 skokov, 4 asistence, 3 blokade in ukradeno žogo. Finney-Smith je vknjižil 22, Brunson 20 točk, le devet pa v skoraj 38. minutah igre Porzingis.

Fox je zabeležil 30 točk in 12 podaj, Barnes 24, Terence Davis pa 23 točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice