Šport > Košarka
69 ogledov

Alen Blesić kralj kletke strahu

Ulična košarka kletka strahu
1/20
KZS
V soboto se je na Kongresnem trgu z Intersportovo kletko strahu zaključila nova sezona ulične košarke. Veliki kralj kletke je postal Alen Blesić, ki je v finalu s 15:14 premagal Blaža Črešnarja.

V boje se je opoldne v boj podalo 16 izbrancev, ki so se najbolj izkazali tekom sezone Samsung državnega prvenstva v ulični košarki. Ti so tekom dneva prikazali obilo atraktivnih potez ter številne natančne mete z razdalje.

Finalista do tekme za vse ali nič brez napake

Oba finalista sta se do finala prebila brez izgubljene borbe. Črešnar, z 215 centimetri najvišji med sodelujočimi igralci, je na svoji poti vseeno imel nekoliko težje delo. Skoraj se mu je zataknilo že na prvi tekmi, ko mu je nasproti stal Gašper Budkovič. Ta je iznajdljivo hitro povedel z 8:1, a se njegov nasprotnik, ki je v minuli sezoni ulične košarke branil barve ekipe Adecco, ni predal ter si z nizom 10 zaporednih točk prigaral prvo zmago. Na drugi stopnici je zanesljivo, s 15:6, preskočil še Gašperja Joromna, vse svoje znanje pa je bil primoran pokazati tudi na tretji tekmi, ko mu je izvrsten odpor nudil 20-letni Anže Srebovt. Najmlajši udeleženec letošnje Intersportove kletke strahu, ki je s svojo mladostniško borbenostjo požel simpatije navijačev, je na koncu klonil z 9:8.

Trikratni kralj v polfinalu klonil po izjemni trojki

Huda preizkušnja je gibljivega centra čakala tudi v polfinalnem boju, kjer ga je čakal kdo drug kot Gašper Ovnik, ki je v preteklosti trikrat že osvojil naslov kralja kletke. V zadnjih osem sekund tekme sta se oba košarkarja podala z izenačenim izzidom 12:12, žoga pa je bila v posesti Črešnarja. Zasavec je nad njim napravil dve taktični napaki, s katerima mu je preprečil napadalno akcijo. A se je sreča še enkrat več nasmehnila Štajercu, ki je z zvokom sirene nato zadel met za zmago z osmih metrov (14:12).

Blesić z edinim vodstvom do naslova

V velikem finalu mu je nato stopil Alen Blesić, ki je med sezono branil barve Ačkbalab Tatoo Walla. 23-letni branilec je do finala nekoliko bolj suvereno opravljal s svojimi nasprotniki, na zadnji oviri pa z občutno višjim nasprotnikom imel precejšnje težave. Črešnar je vseskozi nadziral potek tekme, a mu je Blesić vztrajno sledil. Zaradi težav z osebnimi napakami sta v zaključku oba veliko bolj pazljivo zaigrala v obrambi, saj bi peta osebna napaka pomenila predčasen zaključek tekme. Črešnar je tako v svoji zadnji napadalni akciji žogo silovito potlačil skozi obroč za vodstvo s 14:13, na drugi strani pa je je takoj ob sprejemu žoge visoko v met iz skoka podal Blesić ter s trojko odločil tekmo.

Kralj praznoval v limuzini

"Veliko smo zadevali z razdalje prav vsi. Enkrat žoga pade skozi obroč, drugič ne. Meni na srečo je - za zmago!" po tekmi navdušenja ni skrival vidno izmučeni košarkar, ki je drugič v svoji karieri nastopil v Intersportovi kletki strahu. Po tradicionalnem kronanju je Blesića, ki si je z zmago priigral tudi 1000 evrov, in njegove prijatelje v  noč odpeljala limuzina, v kateri so proslavili njegov naslov.

Slovenske ekipe le še na mednarodnih turnirjih

Sezona ulične košarke se tako s spektaklom poslavlja za leto dni. Slovenske košarkarje čakajo le še nastopi na turnirjih z mednarodno konkurenco. Iščemo sponzorja so ravno v soboto po izjemnem začetku (pet zmag na petih tekmah v predtekmovanju) zaključili s svojimi nastopi na svetovnem prvenstvu FIBA 3x3 v Atenah. Izgubili so namreč tekmo osmine finala proti Venezueli (13:21).

Prvaki in Škorci v Madrid

Kljub temu državni prvaki potujejo v Madrid na turnir serije masters, od koder najboljše ekipe napredujejo na svetovni turnir v Miami. Na Iberski polotok potujejo tudi Škorci, ki so si vstopnico prislužili z zmago na turnirju v Mariboru. Dejavni bodo tudi še mladinski državni prvaki (Indijanci), ki bodo branili barve Slovenije v Sevilli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.