Šport > Košarka
10127 ogledov

All-Star igralec se spominja svoje prve tekme, proti Luki: "Nisem si mislil ..."

Luka Dončić Profimedia
Lauri Markkanen je bil eden izmed redkih NBA igralcev, ki so se o kvaliteti Luke Dončića lahko prepričali že pred njegovim prihodom v ligo NBA.

Finski košarkarski zvezdnik Lauri Markkanen je po končanem svetovnem prvenstvu v košarki, kjer se njegova Finska z 21. mestom ni najbolj izkazala, gostoval v enem najbolj znanem košarkarskih podcastov, JJ Redickovem "The Old Man and the Three".

Nekdanji soigralec našega Luke Dončića je tako s svojim gostom načel številne zanimive teme, med drugim ga je zanimalo, kakšen je bil preskok in razlika v konkurenci, ko se je iz druge finske lige preselil naravnost na kolidž, kjer je nato igral za Arizono Wildcats, preden je bil leta 2017 kot sedmi izbran na NBA naboru.

Redicka in njegovega sovoditelja je nato tudi zanimalo, glede na to, da je pred odhodom v Ameriko igral le v drugi finski ligi, ali je imel tekom svojega igranja v Evropi sploh kaj stika s temi mladimi evropskimi zvezdniki, ki so v zadnjem času preplavili ligo NBA, če se je z njimi srečeval vsaj na kakšnih mednarodnih reprezentančnih turnirjih.

In košarkar, ki je bil minulo sezono po epizodah pri Chicago Bulls in Cleveland Cavaliers v svoji prvi sezoni pri Utah Jazz nemudoma izbran na tekmo vseh zvezd (povprečno je dosegal 25,6 točk, 8,6 skokov in 1,9 asistenc na tekmo), obenem pa razglašen za košarkarja, ki je najbolj napredoval (Most Improved Player), je izpostavil, da se spomni ravno svoje prve tekme z Luko Dončićem.

"Tekma z Luko je edina takšna, ki se jo lahko zdaj iz glave spomnim. To je bilo pred mojo 'rookie' sezono. Na Finskem smo gostili skupinski del Eurobasketa 2017 in igrali smo proti Sloveniji. Luka je takrat imel kakšnih 17 let. To je edina kakšna tekma, da se jo spomnim. Že takrat sem vedel, da bo odličen, ampak vseeno si nisem mislil, da bo tako dober. Nas je pa definitivno ubijal že kot najstnik," se je prve medsebojne tekme spomnil odlični Finec.

Omenjena tekma je sicer bila ena najtežjih na slovenski poti na evropski prestol, naši fantje pa so se na koncu veselili zmage z 81:78. Finci so se tako uspešno upirali ravno po zaslugi fantastičnega Markkanena, ki je tekmo končal s 24 točkami (ob izjemnem 69-odstotnem metu iz igre), 7 skoki in eno asistenco, Finci pa so bili v času, ki ga je preživel na igrišču, boljši od Slovenije za kar 19 točk.

A na srečo je imela tudi Slovenija svoje orožje za Finsko, saj je tudi neverjetno predstavo Markkanena uspel zasenčiti Goran Dragić, ki je zbral 29 točk, 4 skoke in 5 asistenc, medtem ko je takrat 18-letni Dončić tekmo končal z 8 točkami in 8 skoki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice