Šport > Košarka
18 ogledov

Bečiroviću se bodo vsi odzvali

Jaka Lakovič bo na SP 2010 igral, če bo stoodstotno pripravljen. (Foto: AFP) Žurnal24 main
"Nikogar ne bo, ki se ne bi odzval," na skrbi, da za reprezentanco, ki jo bo vodil Memi Bečirović, ne bodo igrali vsi najboljši, odgovarja Peter Vilfan. Preberite, kaj je o novem selektorju povedal Jaka Lakovič.

Potem ko je Memi Bečirović postal selektor slovenske košarkarske reprezentance, smo za komentar poskušali priklicati čim več slovenskih reprezentantov, trenerjev in poznavalcev košarke. Žal je večina naših klicev izzvenela v prazno. Razgovorila sta se le Jaka Lakovič in Peter Vilfan.

Že v mlajših selekcijah nas je pripeljal do srebra na EP. Verjamem, da lahko dobre rezultate doseže tudi s člani.
Domen Lorbek
Jaka Lakovič: "Potrebujemo selektorja, ki bo lahko nadaljeval zgodbo, ki smo jo začeli ustvarjati z Alešem Pipanom in smo jo nadaljevali z Juretom Zdovcem. Z Memijem Bečirovićem kot trenerjem nisem nikoli delal, tako da težko veliko povem. Mislim, da je izbira dobra. S tem se moramo igralci strinjati. Jaz upam, da je sposoben voditi reprezentanco. Veliko bo odvisno tudi od igralcev, če bodo igrali na svetovnem prvenstvu ali ne. Odvisno je torej od ekipe, ki bo sestavljena. Za igralca je pomembno, kdo je selektor. Mora uživati avtoriteto, spoštovanje vseh igralcev. Če tega ne bi bilo, bi bilo zelo težko. Upam in verjamem, da bomo imeli igralci spoštovanje do selektorja, kot smo ga imeli doslej. Jaz se bom za igranje na svetovnem prvenstvu odločil po koncu sezone, ko bom videl, kako bom fizično pripravljen. Doslej sem bil vedno pripravljen igrati za reprezentanco in tako bo tudi naslednje leto, če bom le stoodstoten. Rezultat v Turčiji bo odvisen od  ekipe, ki bo šla na prvenstvo. Če bo Slovenija v polni postavi, lahko napadamo celo kolajno."

Memi je bil moj trener že v mlajših selekcijah. Želel sem si, da bi Jure ostal, menim pa, da je Memi zelo solidna zamenjava zanj. Ima tako trenersko kakovost, kot tudi tiste prave človeške lastnosti, ki so za kemijo v reprezentanci še kako pomembne. Z izborom sem zadovoljen.
Uroš Slokar
Peter Vilfan: "Jaz sem si po evropskem prvenstvu želel, da bi Jure Zdovc s kompletnim štabom ostal tudi za svetovno prvenstvo. A ga razumem, saj je njegova angažiranost v reprezentanci pustila določene posledice na igri Uniona Olimpije. Odločil se je za enega od vrhunskih projektov. Ker ni bilo mogoče, da ostane ista ekipa, je bilo bolj ali manj jasno, da bo novi selektor eden od trenerjev iz slovenskega kroga. Ker je ta krog majhen, zame ni presenečenje, da so izbrali Bečirovića. Biti selektor ni enostavno. Poleg tega, da je to čast, je to tudi zelo zahtevna naloga. Na Memiju bo, da na izziv primerno odgovori. Verjamem, da bo vložil vso svojo energijo, znanje in izkušnje, ki jih nekaj tudi že ima. Pričakujem, da bo reprezentanco popeljal tja, kjer jo večina slovenskih ljubiteljev košarke vidi, torej približno tako visoko, kot je bila na zadnjem evropskem prvenstvu. Mislim, da so fantje tako zreli, toliko izkušeni in pametni, da imajo v glavi razčiščeno, da igrajo pod katerimkoli trenerjem. Meni se ne zdi logično, da ne bi izkrostili, kar so si priborili na letošnjem evropskem prvenstvu. Nikogar ne bo, ki se ne bi odzval."

Jaka Klobučar: "Že nekaj časa se je vedelo, da bo Memi Bečirović postal selektor. Sicer z njim še nisem delal, sem pa o njem slišal le dobre reči. Upam, da bo nadaljeval, kar je Jure tako uspešno začel. Verjamem v dober rezultat tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.