Šport > Košarka
29 ogledov

Blamaža: podprvakinje izgubile za 113 točk!

ŽKK Novi Zagreb Petar Glebov/PIXSELL
Gledalci v zagrebški dvorani Trnsko so bili priča neverjetni košarkarski tekmi, na kateri so bile osemkratne hrvaške prvakinje zgodovinsko ponižane.

Dvoboj Novega Zagreba in Gospića je bil še pred nekaj meseci največji derbi hrvaške ženske košarke, v nedeljo pa se je v dvorani Trnsko v Zagrebu odvijala, milo rečeno, igra mačke z mišjo. Domače košarkarice so namreč Gospić premagale za neverjetnih 113 točk (141 : 28)!

Gostiteljice so že v prvi četrtini dosegle 52 točk, do polčasa je bila na semaforju številka 85. Na drugi strani so košarkarice Gospića v tretji četrtini zmogle le eno točko, v zadnji pa štiri.

Pri Zagrebčankah je bila najboljša strelka Tihana Stojsavljević z 29 točkami, dosegla je torej točko več kot celotna ekipa Gospića. Še pet domačih igralk je doseglo dvomestno število točk. 

Še maja za naslov Hrvaške

Rezultat je vzbudil toliko več pozornosti, ker je ekipa iz Like v nedavni preteklosti osvojila kar osem naslovov državnih prvakinj, aktualne prvakinje, košarkarice Novega Zagreba, pa tokrat sploh niso zaigrale z vsemi najboljšimi. Pri naših južnih sosedih se sprašujejo, kako je lahko nedolgo tega resen kolektiv padel tako nizko, poroča portal 24sata.

Zaradi finančnih težav je Gospić po lanski sezoni namreč razprodal celotno ekipo, sedaj pa morajo v članski konkurenci igrati dekleta iz mlajših selekcij. Še v preteklem tekmovalnem obdobju je ŽKK Gospić šele v finalni seriji tesno izgubil naslov na odločilni peti tekmi (Novi Zagreb je postal prvak s 3:2 v zmagah). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.