Šport > Košarka
12 ogledov

Borba bojevnikov: serija izenačena s stisnjenimi zobmi

Parker Golden State Warriors San Antonio Spurs NBA končnica polfinale EPA
Prvi strelec Golden State Warriors Stephen Curry je s poškodovanim gležnjem stisnil zobe in močno pripomogel k izenačujoči zmagi svojega moštva v konferenčnem polfinalu Lige NBA proti San Antonio Spurs (97:87). Golden State je v Oaklandu po podaljšku serijo izenačil na 2:2.

Košarkarji Golden State Warriors so v severnoameriški ligi NBA dosegli še drugo zmago v drugem krogu končnice zahoda. Ponoči so po podaljšku s 97:87 premagali moštvo San Antonio Spurs ter se v konferenčnem polfinalu izenačili s tekmeci iz San Antonia na 2:2. Naslednja tekma bo v torek v Teksasu.

Bojevniki so zmagali kljub poškodbi prvega strelca Stephena Curryja, ki si je na prejšnji tekmi poškodoval gleženj, a je vseeno zmogel 22 točk. Trener bojevnikov Mark Jackson je pred tekmo vprašal Curryja, če bo lahko igral, ta pa mu je odvrnil, da bo dal vse od sebe.

"Sam sem vedel, da ni stoodstoten, zato sem vsakič znova dobro premislil, kdaj naj ga pošljem v igro. Že ko se je ogreval, sem si mislil, da ta fant danes že ne bo igral. A zmotil sem se in pokazal je izjemno predstavo, tako da sem se mu lahko le čudil in užival v igri," je dejal Jackson.

Poppovich: Vsakič se izkaže kdo drug

V vrsti bojevnikov je Harrison Barnes s 26 točkami in desetimi skoki vpisal najboljši dosežek v karieri, Jarrett Jack je dodal 24 točk, Andrew Bogut pa je zbral 18 skokov. Tudi trener San Antonia Gregg Popovich je po tekmi pohvalil košarkarje Golden Stata.

"Danes sta bila Barnes in Jack fenomenalna. Lastnoročno sta ekipo popeljala do zmage. Tako je običajno v končnici prvenstva, ko se vsakič znova izkaže nekdo drug v moštvu in zasije njegova zvezda. Danes sta zasijala onadva in nam pokazala, da sta odlična košarkarja," je dejal Popovich.

Pri ostrogah je Argentinec Emanuel Ginóbili prispeval 21 točk, od tega je vpisal pet trojk, a zgrešil met za tri točke 20 sekund pred koncem rednega dela tekme (84:84), Tim Duncan je dosegel 19 točk in 15 skokov, Francoz Tony Parker pa je prispeval 17 točk.

Thibodeau bo plačal kazen za jezikanje

"Tekma je bila zelo težka, pa še v podaljšku nobena naša žoga ni hotela skozi obroč. Na drugi strani so tekmeci zadeli vse, kar se je zadeti dalo. Škoda, zelo smo razočarani. Bili smo le korak od pomembne prednosti, pa smo jo zapravili. Poraz boli, a zdaj bomo morali bolje zaigrati v domači dvorani," pa je dejal Ginobili.

Tom Thibodeau, glavni trener moštva Chicago Bulls, bo moral zaradi pretiranega jezikanja ter pritoževanja nad sodniškimi odločitvami v končnici severnoameriškega košarkarskega prvenstva precej globoko seči v žep. Vodstvo lige je jezikavega trenerja kaznovalo s 35.000 ameriških dolarjev kazni.

Thibodeauja je razjezilo sojenje po petkovem domačem porazu bikov, ki so s 94:104 izgubili proti Miamiju, košarkarji Heat pa so v polfinalu vzhodne konference povedli z 2:1 v zmagah. Trenerju je prekipelo po izključitvi rezervista Nazrja Mohammeda, ko je pokrival zvezdnika Miamija LeBrona Jamesa, ki naj bi se po razlagi trenerja bikov namerno vrgel na tla, Jamesu so sodili tehnično napako, izključen pa je bil košarkar Chicaga.

Že pred tem si je kazen 25.000 ameriških dolarjev prislužil košarkar Chicaga Taj Gibson, ki so mu na drugi tekmi konferenčnega polfinala (78:115) sodniki prisodili dve tehnični napaki in ga poslali na klop. Slednje je igralca zelo ujezilo, zato se je verbalno znesel nad sodnikom, vodstvo lige pa ga je nato še denarno

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale, rezultat:

Zahod

Golden State Warriors : San Antonio Spurs 97:87* (19:26, 18:19, 23:17, 24:22) /2:2/
Barnes 26 točk in 10 skokov, Jack 24, Curry 22; Ginobili 21, Duncan 19 in 15 sk.

po podaljšku
/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.