Šport > Košarka
37 ogledov

Brodnik za Olimpijo, Kastrati za Slovenijo

Kastrati Krka Crvena zvezda liga ABA ABA
Zlatorog iz Laškega je imenoval novega trenerja, ob tem pa se je razšel še z mladim Jako Brodnikom, ki se seli v Olimpijo. Erjon Kastrati pa bo odslej lahko igral za slovensko reprezentanco.

Upravni odbor košarkarskega kluba Zlatorog Laško je sprejel odločitev o prekinitvi pogodbe s trenerjem članske ekipe Milošem Šporarjem. Vodstvo kluba je hkrati imenovalo novega trenerja.

Ekipo bo v sezoni 2013/14 vodil srbski strokovnjak Predrag Jačimović, so sporočili iz kluba. Laščani so sezono končali na četrtem mestu v državnem prvenstvu.

Brodnik v zmajevo gnezdo

Union Olimpija je v svoje vrste pripeljala mladega slovenskega krilnega košarkarja Jako Brodnika, ki je v lanski sezoni nastopal prav za Zlatorog. Brodnik je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo. Zmaji so z Laščani že uredili vse potrebno glede prestopa igralca v Ljubljano.

"Jako poznam iz Laškega, kjer sem ga treniral dve sezoni. Gre za delovnega fanta, ki igra na krilnem položaju. Verjamem, da se bo dobro vklopil v ekipo in ob trdem delu na treningih individualno še bolj napredoval," je o 21-letnem Brodniku, sicer sinu nekdanjega reprezentanta Bojana, dejal trener Uniona Olimpije Aleš Pipan.

Kastrati s slovenskim državljanstvom

Erjon Kastrati, košarkar novomeške Krke, sicer rojen na Kosovu, je ta teden prejel slovensko državljanstvo. Tako bo 198 centimetrov visoki košarkar, ki igra na položaju branilca, poslej močan adut za slovensko košarko, tudi člansko.

Kastrati, ki bo konec leta dopolnil 19 let, bo tako slovenski izbrani vrsti lahko pomagal na EP do 20 let, ki se 9. julija začenja v estonskem Talinu. To je vsekakor odlična novica za ekipo Damjana Novakovića, ki se bo v prvem delu prvenstva pomerila z Estonijo, Francijo, Češko in Italijo.

"Najlepše se zahvaljujemo vladi Republike Slovenije in zlasti ministrstvu za notranje zadeve za izjemno korektno sodelovanje in kooperativnost pri urejanju državljanstva za Erjona Kastratija. Erjon je izjemno srčen in borben košarkar, kar je dokazal že na dosedanjih reprezentančnih akcijah in tako bo nedvomno tudi v prihodnje. S svojimi igralskimi kakovostmi pa bo v prihodnje vsekakor močan adut za slovensko košarko, tudi člansko," je dejal Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.