Šport > Košarka
182 ogledov

Cedevita Olimpija serijo bolečih porazov prekinila z zmago proti Splitu

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona Saša Despot
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 3. krogu lige Aba premagali Split s 97:68 (27:23, 55:32, 71:48).

Cedevita Olimpija se je dobro odzvala na nesrečen poraz sredi tedna v evropskem pokalu proti Joventutu. V tretjem krogu lige Aba je zabeležila drugo zmago; v Stožicah je premagala Split z 29 točkami razlike.

Ljubljančani so z visoko zmago hkrati popravili koš razliko po porazu s Crveno zvezdo v prejšnjem krogu z 51:94.

Cedevita Olimpija je glavnino dela opravila v drugi četrtini, ki jo je dobila z 28:9. Razliko dvajsetih točk je v zadnjih desetih minutah povišala na rekordnih 35.

Vseh deset igralcev, ki jih je imel na voljo trener Simone Pianigiani, se je vpisalo med strelce. Izstopal je kapetan Jaka Blažič, ki je dosegel 20 točk (6 skokov). 16 jih je dodal Justin Cobbs (met za 2 8:9).

Cedevita Olimpija bo naslednji dve tekmi igrala v gosteh. V sredo v Istanbulu proti Bešiktašu in prihodnjo nedeljo v Laktaših z Igokeo.

Poraz Krke

Košarkarji Krke po tretjem nastopu v ligi Aba ostajajo pri zmagi iz uvodnega kroga v gosteh z FMP. Za razliko od dvoboja prejšnji teden doma s Partizanom, ki so ga visoko izgubili, so danes v Podgorici pokazali povsem drug obraz in vse do konca ogrožali pričakovano zmago Budućnosti.

Varovanci trenerja Gašperja Okorna so manjko igralcev v kadru - v Črni gori je zaigralo le osem košarkarjev - nadomestili z nepopustljivo in zbrano igro. Tekmeca so v skoku nadigrali z 38:29 in v napadu ujeli 14 odbitih žog, ter posledično na začetku zadnje četrtine zaostajali za favoriziranim tekmecem zgolj 59:64.

Kljub dobremu odporu Krkaši niso imeli strelskega večera. Zgrešili so kar 13 prostih metov in zadeli zgolj štiri trojke.

Leon Stergar je dosegel 17 točk (met 6:11), po 13 sta jih dodala Miha Cerkvenik (11 skokov) in Jurij Macura (5 skokov), Jan Špan pa se je izkazal z devetimi točkami in 11 podajami.

Krka bo naslednji teden v sredo v domačem prvenstvu Nova KBM, kjer je v uvodnih treh krogih tekmeca premagala s povprečno 33 točkami razlike, gostila Ilirijo, v ligi Aba pa se bo v soboto doma srečala z Zadrom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.