Šport > Košarka
2526 ogledov

Čez lužo proslavili Dragićevo zlato kolajno

Goran Dragić
Kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić je doživel veliko čast.

Slovenskega kapetana Gorana Dragića je pred uvodno domačo tekmo Miamija v novi sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA doletela posebna čast; pred tekmo so predvajali videoposnetek nastopov s septembrskega evropskega prvenstva, ker je reprezentanca osvojila zlato, Dragić pa je bil imenovan za najkoristnejšega igralca turnirja.

"Še vedno se počutim izjemno. Lepo je, seveda, toda sedaj je vse to že za mano," je dejal Dragić, ki je bil vesel tudi prisotnosti staršev ob igrišču tekme z Indiano Pacers. To je Miami dobil s 112:108, Dragić pa je v 32 minutah dosegel 23 točk, ujel je pet žog in trikrat podal ter je bil najučinkovitejši igralec gostiteljev.

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Čustva Šport Dragić spregovoril o svojih težavah

Ni ga sicer doletela čast, kot jo v American Airlines Areni dobi ekipa za naslove ali zvezdnike, ko jim po koncu športne poti na poseben drog "upokojijo" dres. Prav tako je v dvorani drog, na katerem počastijo člane kluba, ki osvojijo olimpijsko zlato, kot so bili Dwyane Wade, Tim Hardaway in Alonzo Mourning. Kljub temu pa so storili v klubu izjemo in na poseben način izpostavili Dragićev prispevek k osvojitvi prvega ekipnega zlata v zgodovini slovenskega športa.

Goran Dragić Slovenija Gogi Šport Izpostavil ključni trenutek za osvojitev zlata na EP

"On je šampion. Navdušil me je način, s katerim je Goran vso svojo osebnost dal v ta uspeh, tudi tako, da je postal ranljiv. Resnično sem čutil vsa čustva, jezo in ljubezen, frustracije, neprespane noči v pripravah na pomembne tekme. Govoril sem z njegovimi trenerji, neposredno pred finalom smo si izmenjali sporočila, dve noči Goran ni spal, ker je bil tako pripravljen na odločilno tekmo. To lahko občutiš le, če se trudiš, da potegneš ekipo do zmag, vendar na taki ravni. Šel je čez to izkušnjo, naredil izjemno delo in mislim, da bo njegovo veteransko vodstvo pomagalo tudi nam," je pojasnil trener Miamija Erik Spoelstra in dodal, da si je poseben trenutek pozornosti Dragić več kot zaslužil.

Dragić je postal tudi sokapetan kluba. Spoelstra je za ameriške medije povedal, da sta se Udonisu Haslemu, ki je že desetletje in pol kapetan, v tej vlogi pridružila tudi Dragić in James Johnson.

"Udonis Haslem bo kapetan tako dolgo, dokler bo igral. Vsi skupaj pa smo čutili, da je čas, da se mu na kapetanskem mestu pridruži še kdo. Vsi so se ozirali na Gorana, ki je pripravljen na naslednjo stopnjo vodilne vloge," je odločitev strokovnega štaba moštva pojasnil Spoelstra in dodal: "James Johnson je verjetno presenečanje za zunanje opazovalce, vendar pa je res nekaj posebnega v naši ekipi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice