Šport > Košarka
9 ogledov

Curry prehitel očeta, stopica proti rekordu

stephen curry EPA
Stephen Curry je na tekmi košarkarske lige NBA z Brooklyn Nets po številu zadetih trojk prehitel svojega očeta in se na večni lestvici zavihtel na 40. mesto.

Najkoristnejši košarkar preteklega leta nadaljuje z izjemnimi predstavami tudi v letošnji sezoni, v kateri njegova ekipa Golden State Warriors po 11. odigranih tekmah še nima poraza (11-0).

stephen curry | Avtor: EPA EPA
Stephen Curry je v tretji četrtini dosegel že 1246. trojko v svoji karieri in tako izboljšal dosežek očeta Della Curryja (1245). V nadaljevanju srečanja je izza črte uspešno metal še dvakrat in se ustavil pri številki 1248, kar ga uvršča na 40. mesto, ki si ga deli z Derekom Fisherjem.

Košakrarski superzvezdnik je dobro na poti, da postane najboljši strelec izza črte v zgodovini lige NBA. Curry je za 1245 zadetih trojk potreboval le 427 tekem, njegov oče kar 1083.

Zanimiva je tudi primerjava z najboljšim strelcem vseh časov Rayem Allenom. Nekdanji košarkar Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics, Boston Celtics in Miami Heat je za 2973 trojk potreboval 1300 tekem. Če bi Curry nadaljeval v enakem tempu, bi imel pri 854 tekmah na svojem računu že 2490 trojk

V prid košarkarja Golden State Warriors govori tudi podatek o učinkovitosti. Curryjev met izza črte (za zdaj) znaša 44 odstotkov, Allenov ''le'' 40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.