Šport > Košarka
7 ogledov

Do konca leta bo znano

Bo slovenska moška košarkarska reprezentanca dobila novega selektorja? (Foto: Sa Žurnal24 main
Najuspešnejši slovenski selektor je takoj po evropskem prvenstvu na Poljskem napovedal, da ne bo več vodil reprezentance, dokončna odločitev o prvem možu na klopi izbrane vrste pa naj bi padla v naslednjih dneh.

Vsi si želijo Jureta
Tudi na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so potrdili, da se bodo v naslednjem tednu najverjetneje pogovorili z Zdovcem. Trenerja Uniona Olimpije bodo poskušali prepričati v podaljšanje sodelovanja, a bolje poučeni viri menijo, da jim to ne bo uspelo. Zdovc na to temo sicer še ne daje izjav, a dokončna odločitev naj bi že bila sprejeta.

Košarkarji si vsekakor želijo, da bi tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji za krmilom slovenske barke stala ista oseba. "Z Juretom imam izjemno dober odnos. Spoštujem ga kot človeka in spoštoval bom tudi vsako odločitev, ki jo bo sprejel. Stoodstotno se bo odločil tako, kot sam misli, da je prav in najboljše za izbrano vrsto. Vsi si želimo, da bi ostal, a bomo enako dobro sprejeli tudi kateregakoli drugega trenerja. Konec koncev imamo vsi pred sabo enak cilj – dobro uvrstitev v Turčiji. Tako igralci kot trener. To je bilo v reprezentanci, ki je igrala na Poljskem, izjemno pomembno, in verjamem, da se bo ta rdeča nit vlekla tudi naprej. In to ne glede na to, kdo bo sedel na klopi," je dejal reprezentančni center Uroš Slokar.

Pogovorov še ni bilo
Z morebitnimi kandidati se v slovenski krovni košarkarski organizaciji še niso pogovarjali, saj čakajo na dokončno odločitev zdajšnjega selektorja. V primeru Zdovčevega ne pa bodo morali na KZS tako zelo na hitro poiskati novega selektorja. "Za prioriteto smo si vsekakor postavili, da bi Jure Zdovc ostal na klopi reprezentance. Z njim se bomo najprej pogovorili. Če ne bo pristal na nadaljnje sodelovanje, bomo iskali drugega trenerja. Verjamem, da bomo do konca leta imeli selektorja," je dejal predsednik KZS Dušan Šešok.

Ta je v preteklosti vztrajal na tem, da Slovenijo vodijo slovenski strokovnjaki. Naj spomnimo, da so bili pred enim letom v ožjem izboru za selektorja poleg Zdovca še Memi Bečirović, Tomo Mahorič in Sašo Filipovski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.