Šport > Košarka
11 ogledov

Dobrodošel, sijajni Carmelo

1/31
Žurnal24 main
Zmaga, 27 točk in 10 skokov. Carmelo Anthony je z odliko debitiral za New York Knicks. "Še vedno se mi zdi, da sanjam," je dejal na predstavitvi pred uvodno tekmo. "Navdušen sem!"

"Sem v enem najboljših krajev na svetu – v New Yorku. Čez nekaj minut bom šel v dvorano in odigral svojo prvo tekmo kot New York Knick in to v eni najboljših dvoran na svetu. Res sem navdušen," je pred debijem v dresu New York Knicksov v Madison Square Gardnu razlagal Carmelo Anthony: "Vem, da potrebujemo čas, da najdemo kemijo. Naloga se začenja. Iz tekme v tekmo bomo boljši. Uresničile so se moje sanje. Pripravljen sem, da se akcija začne."

V NBA se končuje prestopni rok. Deron Williams prihaja k Netsom, Baron Davis v Cavaliers, Carl Landry v Hornets. Menjajo tudi Hawks. Več o dogajanju prek luže v posebni novici proti večeru.

Košarkar, ki je pri Denver Nuggets v vseh sedmih sezonah imel povprečje prek 20 točk na srečanje, za letos obljublja uvrstitev v končnico. K temu mu bo ob Amareju Stoudemiru pomagal še Chauncey Billups. Ta ni skrival, da je Denver njegovo mesto in klub, a bo vseeno kot pravi profesionalec naredil vse za zmage Kratkohlačnikov. In to je storil že na prvi tekmi, ko je imel 21 točk in osem podaj.

"Naš osnovni cilj je priti v končnico, nato pa se lahko zgodi karkoli,"
poudarja Anthony. "Z izkušnjami, ki jih imava, lahko ekipi veliko prineseva že od prve tekme naprej. Oba sva v končnici igrala že številne pomembne tekme," je razlagal Anthony: "Zavedava se velikih pričakovanj in se že veseliva izziva." Billups, ki za razliko od Anthonyja in Stoudemira že ima šampionski prstan, ima najtežjo nalogo, saj mora kot organizator igre najbolje poznati vse soigralce in sistem igre. "Spoznati moram, kaj si želi trener. To bo velik izziv, a saj bo šlo. Tega sem že navajen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.