Šport > Košarka
4482 ogledov

Dončić izgubil Porzingisa, a odigral pošastno tekmo

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas Mavericks so v tretjem poskusu prišli do prve zmage v Orlandu. Po podaljšku so s 114:110 premagali Sacramento Kings. Luka Dončić je znova dosegel trojnega dvojčka.

Dallas Mavericks so po porazih proti Houston Rockets in Phoenix Suns dosegli prvo zmago v "floridskem mehurčku". Najboljši strelec teksaškega moštva je bil Luka Dončić s 34 točkami.

Slovenski košarkar je dosegel že 16. trojni dvojček v letošnji sezoni, saj je 34 točkam dodal še 20 skokov, kar je njegov osebni rekord v ligi NBA, in 12 podaj. Na parketu je prebil dobrih 43 minut.

goran dragić "Umazan si!" Šport Dragiću očitajo, da je storil veliko svinjarijo

Dallasova "številka 2" Kristaps Porzingis (22 točk, sedem skokov, dve podaji) je zaradi šestih osebnih napak moral predčasno zapustiti igrišče. Latvijec tokrat ni bil nabolj razpoložen, saj je iz igre metal le 33-odstotno, zgrešil pa je vseh sedem poskusov za tri točke (0/7). 

Tim Hardaway Jr. je k zmagi pispeval 22, Dorian Finney Smith pa 16 točk. Pri Sacramentu je blestel De'Aron Fox z 28 točkami, 21 jih je dodal Buddy Hield.

Kralji narekovali tempo

Po zgrešenem poskusu z razdalje Bogdana Bogdanovića so košarkarji Sacramenta zadeli naslednje štiri zaporedne trojke. Za Mavericks je prvi točki dosegel Kristaps Porzingis po podaji Dončića. Ta je prvi met zgrešil, a je odbito žogo nato spravil skozi obroč.

Pri vodstvu kraljev z 12:4 je Rick Carlisle zahteval prvo minuto odmora, kmalu zatem pa je svoje igralce na posvet poklical tudi Luke Walton. Dončića je po manj kot polovici uvodne četrtine na igrišču zamenjal Trey Burke.

Goran Dragić Heat Raptors Video Šport To je Dragićeva predstava, ki je "zažgala" splet

Preplah za navijače Dallasa

Dallas se je vmes približal na tri točke, a so kralji takoj spet podvojili prednost. Dončić se je po nekaj minutah vrnil parket, kjer mu je žogo takoj uspešno izbil Kent Bazemore. Pri tem je zvezdnik Dallas dobil neprijeten udarec v levi palec, a je s tekmo lahko nadaljeval in se nasprotniku oddolžil z dvema zaporednima košema. Pri drugem je imel na voljo še dodaten prosti met, ki ga je izkoristil. Sacramento je še naprej držal Dallas na varni razdalji in četrtino dobil s 37:27. Kralji so v prvi četrtini zadel kar devet od 15 poskusov za tri (60%).

Dončić je drugo četrtino odprl z lepim samostojnim prodorom, nato z dvema zadetima prostima metoma Dallas približal na minus osem (31:39). Sledilo je nekaj košev na obeh straneh, Dončić pa je v tem času pridno polnil statistiko skokov in podaj. Na žalost je izgubil tudi kopico žog.

porzingis dončić Dvig razpoloženja Šport Kljub porazu velik dan za Dončića in Dallas: "To je bil naš cilj"

Pri izidu 37:44 so sodniki Dončiću dosodili osebno napako v napadu, a je Carlisle zahteval pregled posnetka, saj je vse skupaj potekalo v zelo sumljivih okoliščinah. "Sokolje oko" je prikimalo Dallasu, ki je tako dobil novo priložnost za znižanje zaostanka. Dvakrat zapored je bil izza črte nenatančen Porzingis. Medtem je Dončića zamenjal Delon Wright.

Dončićev komičen poskus zabijanja

Nadaljevale so se težave Dallasa pri metu izza črte. Od 12 metov so zadeli samo tri (25%), a so se kljub temu uspeli približati na pet točk (45:50). Dončić se je štiri minute pred glavnim odmorom vrnil v igro ter takoj popravil zgrešen met soigralca za 15 točko na tekmi.  Porzingis je zadel dva prosta meta in izenačil izid (52:52). Sacramento je v vodstvo spet popeljal Bazemore, sledil pa je neuspešen Dončićev poskus zabijanja, po katerem mu je bilo kar malce nerodno. Trenutek kasneje se je oddolžil z zadeto trojko. Zadnjih šest točk Sacramenta je dosegel De'Aron Fox, ki je bil z 18 točkami najboljši strelec svojega moštva. Pri 18 točkah se je ustavil tudi Dončić, štiri manj je zbral Porzingis (14).

Zavrela kri Šport Počilo med Dončićem in Carterjem

Porzingis metal "cegle"

Sacramento je za uvod v drugi del pobegnil na sedem točk razlike. Napad Dallasa sta še naprej vodila Dončić in Porzingis. Slednji je po podaji Slovenca zadel lep met iz table, a še naprej grešil z izza črte, kjer je bil neuspešen še sedmič zapored (0/7). Kralji so se hitro odlepili na deset točk (71:61). S polaganjem je znižal Dončić in nato še asistiral Timu Hardawayju Jr. Sledil je še pick 'n' roll z Maxijem Klebrom za koš in dodaten prosti met. Dallas je bil nazaj (68:71).

Nespretni Kleber

Ob izteku četrtine je vajeti prevzel Dončić. Najprej je prodrl pod obroč, dosegel koš in izsilil še osebno napako za dodaten prosti met, ki ga je zadel. Po napakah Klebra in Burka je zadel še trojko ter tako držal priključek. Za kralje so koše dosegli še Nemanja Bjelica, Buddy Hield in Bazemore. Priložnost Dallasa za zadnji točki v četrtini je z neumno napako zapravil Kleber, ki je Dončiću podal nazaj čez sredinsko črto. Na drugi strani je bil pri prodoru neuspešen Fox.

Dallasu se je močno poznala neproduktivnost rezervistov, tako da je bilo vse odvisno od Dončića in Porzingisa. Sacramento je takoj prednost povišal na deset točk, Carlisle pa je nalet prekinil z minuto odmora. S serijo petih točk so se Teksačani približali (82:87), a so se stvari začele zapletati s peto osebno napako Porzingisa.

Mike Budenholzer Najboljša Šport V NBA delijo prve nagrade

Prednost Sacramenta je nato popolnoma skopnela (87:88), Dallas pa je imel celo priložnost, da drugič na tekmi povede, a ga je po lepi podaji Dončića s koraki polomil Kleber, kar je kaznoval razpoloženi Fox (87:90). Dončić je še naprej blestel in s podajo Porzingisu za znižanje na 91:95 dopolnil trojnega dvojčka. Latvijski center je bil nato izključen zaradi šeste osebne napake. Trojka Hardawayja je Dallas približala na točko razlike.

Kraljem zmanjkalo sape

Manj kot dve minuti pred koncem je bil rezultat poravnan (95:95). Po zgrešenih metih na obeh straneh so imeli kralji na voljo napad za zmago. Ob zvoku sirene je zgrešil Fox in tekma se je prevesila v podaljšek. Uvodoma sta se moštvi dvakrat izmenjali v vodstvu. Hield je zadel trojko za 102:99, Hardaway pa je Dallasu priigral tri proste mete in bil trikrat natančen.

Dončić je zadel za vodstvo, Kleber pa je s trojko v pravem trenutku poskrbel za najvišjo prednost Dallasa na tekmi (107:102), katere Sacramento do konca ni več uspel nadoknaditi.

magic johnson Priplul z jahto Šport Legendarni NBA zvezdnik izzval evforijo na Hrvaškem

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 114:110 (27:37, 56:60, 75:82, 95:95)

Komentarjev 4
  • Avatar Brossiella
    Brossiella 00:33 05.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • supreme 22:55 04.avgust 2020.

    Jebes trojnega dvojcka, ce na konc popusis